avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere din drepturile parintesti

Sunt divortata de 8 ani ,din luna februarie 2010 fostul sot nu a mai platit pensia alimentara .A spus ca lucreaza la o firma ,nu se stie care prin port Agigea, dar politia nu-l gaseste sub nici o forma iar la telefon nu raspunde .Acest om nu poate fi numit tata cand nu participa cu nimic la cresterea copilului care acum are 16 ani . Nu a mai vazut copilul de anul trecut si nici nu a mai vorbit cu el nici la telefon .Fata il suna zilnic ,ii trimite mesaje pe telefon ,dar absolut nimic ....Este lipsa de interes din partea lui si eu m-am saturat sa bat drumurile pe la politie care nu face nimic pentru a rezolva cazul .De aceea consider ca nu mai merita sa se numeasca tata cand interesul lui de a participa macar de la distanta la cresterea copilui este zero. Va rog sa ma indrumati in aceasta problema . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:02, 19 August 2010
Da, este adevarat, comportamentul tatalui este unul lipsit de interes fata de copil.
Insa nu poate fi decazut din drepturile parintesti pentru acest motiv, ci doar in situatia in care ar fi adus vatamari grave copilului, daca ar fi pus in pericol viata , sanatatea acestuia. Cam asa zice legea
Ceea ce puteti face este plangerea pentru abandon de familie , pe temeiul neindeplinirii obligatiei de intretinere a minorului.
Da dar cum legea este usor interpretabila,acest copil este afectat din lipsa de bani nefiind alimentat corespunzator ,deci sanatatea copilului este afectata deoarece mama nu are decat salariul minim si in curand nu va mai avea servici deci venit zero .....ce ne facem ????????????? si incep scolile .....cum pot sa-l dau in abandon de familie ....daca nici politia nu-l gaseste ? daca ii dau adresa de acasa de la parinti tatal lui nu da nici o relatie chiar daca stie unde lucreaza in Agigea ?Asta am facut-o la politie iar acel politai a fost acasa la parinti si nu a primit nici o informatie .....Ce mai pot face?
Da, este trista situatia...
Totusi daca politia il cauta inteleg ca ati facut o plangere penala la politie.
Politia poate sa ia legatura cu politia din Agigea si sa se informeze in acel oras.
Adresati o cerere in scris in acest sens catre sectia de politie unde ati depus plangerea penala.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui unui minor carmina123 carmina123 in cazul in care tatal minorului este plecat in Spania fara a i se cunoaste domiciliul...cum poate fi identificat, prin intermediul caror institutii de stat, ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi mama minora adrianperca adrianperca Buna ziua, Situatia noastra este urmatoarea: Sotul are un copil inafara casatoriei cu o fata, minora, la momentul nasterii copilului varsta acesteia era de ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a parintelui care nu isi indeplineste obligatiile fata de propriul copil meme1234 meme1234 stie toata lumea cum mama si tatal au diferite obligatii fata de propriul copil. de asemenea, la despartirea parintilor, instanta stabileste anumite obligatii ... (vezi toată discuția)