avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi mama minora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi mama minora

Buna ziua,
Situatia noastra este urmatoarea:
Sotul are un copil inafara casatoriei cu o fata, minora, la momentul nasterii copilului varsta acesteia era de doar 15 ani. Copilul este recunoscut de sot iar in certificatul de nastere apare mama naturala a copilului si sotul. Pentru ca mama naturala nu poate sa intretina, la 15 ani un copil, acesta a fost luat spre crestere de catre familia tatalui ( sot si sotie casatoriti legal).
Cum poate fi decazuta din drepturi mama naturala a copilului sicum poate adopta sotia copilul dinafara casatorie a sotului ei?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
adrianperca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:10, 29 Ianuarie 2015
Saracul copil insarcinat la 14 ani!...

Revenind la problema, e nevoie de actiune in instanta, asa incat contactati un avocat. Totusi, depinde de situatia de fapt, inteleg ca azi niciunul dintre parinti sau doritori parinti nu creste copilul... bunicii il cresc, efectiv. Nu e buna situatia.
Depinde si de atitudinea mamei, de situatia ei concreta, de ce nu-l poate intretine? Ce face mama, studiaza, munceste, unde sta? Ce doreste? Ce doreste mama ei...

Uf... copii cu copii... :(( tratati mai rau decat adultii...
Nu va fi decazuta din dreptul, nu exista motiv, iar pt adoptie, decazuta sau nu , trebuie sa isi dea acordul.
Ar fi trebuit sa i se faca plangere pt act sexual cu minor.
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator
Cred totusi ca nu e in grija bunicilor, ci in grija tatalui (care e casatorit cu altcineva decat mama-minora).
De decazut nu vad de ce ar fi decazuta, evident ca nu-si poate intretine copilul.
Intrebati-o daca isi da acordul pentru adoptie. Poate ca vrea sa pastreze legatura cu copilul ei si mai tarziu (cand are posibilitati) chiar si sa contribuie la cresterea acestuia.
Nu m-am exprimat eu corect.
Fata, minora, mama naturala a copilului dorea sa-l abandoneze in spital.
Actualii parinti, sot si sotie au acceptat sa se treca el ca si tata al copilului pentru a-l recunoaste si a-l lua acasa, ocolind linia normala de adoptie, pentru a-l creasca el impreuna cu sotia lui, ceea ce se intampla de fapt.
In certificatul de nastere a copilului nascut apare ca si mama, minora, ...normal... insa asta ii face pe cei doi parinti sa depinde pentru toata viata de acceptul mamei naturale cu privire la ceea ce se intampla cu copilul, nu pot pleca in concdiu inafara tarii, aunevoie de ea la inscriere la cresa, la doctorul de familiei, etc... peste tot.
Solutia cautata trebuie sa rezove aceasta dependenta de mama naturala pe care o au acum cei doi parinti ce cresc acest copil.
Daca nu e el tatăl natural al copilului, aveți o mare problema. Când soția va depune cererea de adopție pt copilul soțului, se va face test de paternitate sa se vadă dacă e într-adevăr tatăl (art7 (4) din legea adopției.
Ar fi trebuit ii trebuit sa îl adoptați împreună dacă nu e el tatăl. Dacă soțul e tatăl, soția îl poate adopta dacă fata își da consimțământul asistata de ocrotitorul ei legal.
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Incredintare nou nascut corado_c corado_c Vin si eu cu o intrebare dupa ce am cautat pe net in lung si in lat si nu am gasit nimic. In cazul unui cuplu necasatorit in care apare in ecuatie si un nou ... (vezi toată discuția)
Adoptie sau tutore maria88 maria88 Buna ziua , Am 30 ani , nu sunt casatorita . Verisoara mea prin alianta ( este fiica sotiei unchiului meu- fratele mamei mele ) este casatorita in acte ( ... (vezi toată discuția)
Am fost desemnat de soție, înainte de decesul ei, tutorele copilului pe care l-a avut din prima căsnicie. acum tatăl lui vrea să îl ia la el, ce pot face ca să rămână la mine, cum ne dorim amândoi? Prim59so Prim59so Am fost casatorit cu sotia care a avut un copil din alta casatorie. Casa toria lor s/a desfacut amiabil cu custodie comuna asupra copilului, copilu crescandu/l ... (vezi toată discuția)