avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie sau tutore
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie sau tutore

Buna ziua ,

Am 30 ani , nu sunt casatorita .

Verisoara mea prin alianta ( este fiica sotiei unchiului meu- fratele mamei mele ) este casatorita in acte ( in fapt este despartita de 1 an ) si are 2 copii de 6 si 9 ani .
Acum a nascut un baietel - ( ea spune ca nu stie cine este tatal ) .baietelul are 3 zile .

Eu doresc sa iau acest copilas si sa-l cresc cu toate drepturile - Cum si unde trebuie sa merg pentru a avea toate drepturile de mama - sau ce este legal de facut asfel incat sa ma pot ocupa de acest copil .

Va rog sa ma indrumati cu tot ce se poate d.p.d.vedere legal . Si ea ca mama naturala - dar si tatal nebiologic sunt de acord sa-mi incredinteze spre crestere si educare acest copil - dar eu as dori sa fac totul si legal .

Multumesc -
Cel mai recent răspuns: maria88 , utilizator 17:26, 9 Noiembrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ambii parinti din certificatul de nastere al minorului sunt de acord cu adoptia, nu sunt impedimente la procesul de adoptie.
Multumesc pentru raspuns - multumesc mult - deci legal se poate .

Va rog din suflet ce pasi am de facut ? unde trebuie sa mergem ? ambii parinti din certificatul de nastere al micutului sunt de acord . Nu exista nici o problema din acest punct de vedere .S e face vreo ancheta sociala care ar afecta cresterea de catre acesti a parinti a celorlalti copii ai lor ?
Adica daca il dau pe acesta spre infiere legal catre mine ei pot fi decazuti din drepturi si sa ramana fara ceilalti doi copii ?

Va rog mult sa-mi raspundeti unde trebuie sa mergem prima oara ? eu si parintii micutului pentru a trece copilasul pe numele meu ?

Multumesc foarte mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi mama minora adrianperca adrianperca Buna ziua, Situatia noastra este urmatoarea: Sotul are un copil inafara casatoriei cu o fata, minora, la momentul nasterii copilului varsta acesteia era de ... (vezi toată discuția)
Infiat copil silviu35 silviu35 O femeie e in divort sotul ei a fost internat la spital cu capul,ea are 2 copii o fata si un baiat vreau sa ia-u unul pe numele meu ea e de acord ca sa ne ... (vezi toată discuția)
Incredintare tutela minor cu mama decedata robert_brates robert_brates buna seara: ma numesc carmen si sunt din fetesti, ialomita. Situatie este infelul urmator: in urma cu 2 ani am cunoscut un baietel caruia tocmai ii murise mama ... (vezi toată discuția)