avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare tutela minor cu mama decedata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare tutela minor cu mama decedata

buna seara: ma numesc carmen si sunt din fetesti, ialomita. Situatie este infelul urmator: in urma cu 2 ani am cunoscut un baietel caruia tocmai ii murise mama de cancer, si a ramas in grija bunicilor paterni.Eu impreuna cu sotul si cei 2 copii ai nostri ne-am atasat foarte tare de micut si vrem cu draga inima sa il infiem. Problema este acesta-mama copilului s-a despartit fara forme legale de sot, pleaca in alt judet unde intretine o relatie consensuala in urma careia rezulta actualul copilas; toate bune si frumoase pana acum, dar mama nefiind divortata de sot este obligata sa declare copilul pe numele sotului si nu al concubinului. La doi ani de la nasterea micutului mama se inbolnaveste grav,a decedat in spital, fiind inmormantata in localiatea primului sot.Acum copilasul ramane in ingrijire fara forme legale la concubinul mamei cu toate ca filiatia era stabilita;dupa moarte mamei, concubinul paraseste tara,lasand spre ingijire copilul bunicilor paterni; decand a parasit tara nu se mai ocupa de ingrijirea copilului,acesta ramanand spre crestere celor doi bunici paterni care au o curatela pentru minor. Intrebarea mea este ce as putea face legal pentru ca micutul sa vina in familia noastra si sa se bucure cu adevarat de o familie .
Mii de multumiri celor care imi vor raspunde
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 17:35, 19 August 2009
Problema care o ridicati dvs nu este deloc simpla cum pare la prima vedere .
In primul rand trebuie sa luati legatura cu tatal natural al copilului fiindca el este tutorele legal al copilului!
Orice variante care presupun adoptia sunt legate deocamdata de aceasta persoana . Bineinteles , exista si varianta decaderii acestuia din drepturi in instanta si incuviintarea adoptiei tot printr-un proces. Dar sunt mai complicate!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna !nepoata sotului meu are un copilasi nerecunoscut de tata ... Georgeta1@ Georgeta1@ Buna !nepoata sotului meu are un copilasi nerecunoscut de tata pe certificatul de nastere ,eu si sotul meu vrem să-l infiem legal ,procedurile in cazul ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta luise luise buna am si eu o intrebare in 2010 am recunoscut un copil care nu este copilul meu biologic , daca mama biologica isi da acordul ca si sotia mea sa infieze ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, fiul meu dintr o relație o sa aibe un fiu pe care ... Bubu bubu Bubu bubu Buna ziua, fiul meu dintr o relație o sa aibe un fiu pe care nu dorește sa l recunoască! Poate bunicul patern, sa l recunoască ca și fiu legal? Adică sa ... (vezi toată discuția)