avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si recunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si recunoastere copil

Buna ziua, am si eu o intrebare mai delicata, o prietena de a mea este maritata si are un copil de un an . Mentionez ca acest copil nu este al barbatului cu care este maritata, insa sotul acesteia a recunoscut copilul, l-a trecut pe numele lui. Tatal biologic al copilului nu vrea sa stie nimic de acest copil si nu are absolut nicio pretentie. Prietena mea doreste sa divorteze , insa sotul acesteia nici nu vrea sa auda de asa ceva si nici nu doreste sa renunte la drepturile asupra copilului. de asemenea aceasta prietena a mea doreste sa se recasatoreasca si ca viitorul ei sot sa ia copilul pe numele lui. care este procedura legala, care sunt pasii care trebuiesc urmati si daca sotul acesteia nu e de acord este o piedica reala? Multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:21, 16 Septembrie 2010
este aproape imposibil ce vreti dvs.
Fara acordul tatalui, copilul nu poate fi infiat de catre viitorul sot al mamei.
pt . mai multe detalii astept mesaj privat .
Copilul are un tata in acte, care este de fapt sotul mamei sale. Chiar daca parintii divorteaza copilul are toata viata aceiasi parinti.
Faptul ca mama sustine acum ca, minorul a fost conceput cu un al barbat, nu are nici o relevanta, cata vreme sotul ei nu solicita expertiza medico-legala intr-un proces de tagada a paternitatii..
Cata vreme la data conceperii copilului mama , nici nu a cunoscut pe barbatul cu care vrea sa se recasatoresca dupa divort, nu exista nici o sansa ca minorul sa fie trecut pe numele lui.
Mama poate sa aiba cati soti va dori, dar un copil poate avea doar un singur tata. Are acest drept pe care nu il poate lua nimeni.
actiunea de tagada de paternitate poate fi introdusa si de mama. dupa solutionare, viitorul sot poate infia copilul, sau "recunoaste"
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
gi-jane2, moderator
buna ziua.
prietena dvs. poate investi instanta de judecata cu o actiune avand ca obiect contestarea recunoasterii paternitatii.
aceasta actiune este imprescriptibila si dovada sa se poate face prin orice mijloace de probaL inscrisuri, expertiza, martori, etc.
dovada paternitatii este in sarcina autorului recunoasterii , cel care a recunoscut fiind obligat sa dovedeasca ca intr-adevar este tatal copilului.
dupa admiterea actiunii, prietena dvs. se poate casatori cu actualul iubit , care daca doreste poate infia copilul acesteia. ;)
prietena dvs trebuie sa-si angajeze un avocat pt a intenta o actiune in tagada paternitatii.

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Paternitate veronika2008 veronika2008 Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil asboss28 asboss28 Buna ziua, am o intrebare mai delicata, actuala mea prietena este inca maritata legal, in timpul casatoriei pana sa depuna actele de divort a avut o relatie cu ... (vezi toată discuția)