Vin si eu cu o intrebare dupa ce am cautat pe net in lung si in lat si nu am gasit nimic. In cazul unui cuplu necasatorit in care apare in ecuatie si un nou nascut, recunoscut de tata la nastere, cum se procedeaza in cazul in care mama accepta sa il incredinteze tatalui si sa fie decazuta din drepturile parintesti?
In cazul in care mama este de acord cu incredintarea copilului catre tata spre crestere si educare, nu inseamna ca mama este decazuta din drepturile parintesti.
Regula in prezent este custodia comuna a copilului si tabilirea domiciliului acestuia la unul dintre parinti.
Celalalt parinte are drept de vizita, drepturi privind educatia copilului etc.... la fel ca si parintele caruia i s-a incredintat minorul
In cazul in care este incredintat doar unuia dintre parinti, celalalt parinte pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu minorul.
Mama ramane tot mama copilului, iar tatal este tot tatal copilului. Chiar daca sunt necasatoriti.
Tatal trebuie sa solicite in instanta incredintarea nou-nascutului.
Referitor la decaderea din drepturi a mamei...exista o mama care de bunavoie doreste asa ceva? :(
da,exista ... situatia data de mine mai sus nu este tocmai reala... ca sa fiu 100% cinstit este vb de o mama care vrea sa isi dea copilul spre adoptie, iar eu si sotia mea vrem sa l luam. ne am gandit ca una dintre solutii este sa recunosc eu copilul ca fiind al meu, pt ca apoi mama sa ceara sa fie decazuta din drepturile parintesti pt ca sotia mea sa il poata adopta
eu ex asta vreau, vreau o solutie prin care putem lua copilul cat se poate de legal din maternitate si cat mai repede si eventual sa nu mai fie nevoie de directia generala de asistenta sociala si protectia copilului ... cu tot cu modificarile din lege dureaza cel putin o luna din cate stiu, e posibil sa gresesc. cert este ca vrem sa adoptam copilul fara ca el sa treb sa astepte o perioada anume prin maternitate sau eu mai stiu ce cresa. stiu ca exista solutia de a trece copilul direct pe numele sotiei, cu putin ajutor din partea asistentelor, insa nu am vrea sa face chestiia asta care pana la urma nu este legala si eventual daca mama se razgandeste ramanem si fara copil si cu dosar penal.
Adoptie
ursuloaica
buna seara,
am urmatoarea problema si va rog mult sa ma ajutati cat mai urgent.Sotul meu va avea un copil dintr-o ,,aventura,,,spun asta pt ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)