avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate claudia_pana

Activitate claudia_pana

Răspuns la discuția Probleme cu Dalkia
Da, intr-adevar, cred ca politica lor este foarte relaxata. Angajamentele de plata au fost incheiate de fostul administrator abia in luna iunie 2010 (cele 90 de zile trecusera de mult).
Referitor la contractul cu asociatia de locatari, ma gandesc totusi ca fiecare apartament devine consumator final. Dalkia face oricum doar ceea ce doreste pentru ca i s-a permis acest lucru. Mi-e greu sa cred ca ne putem complace intr-o astfel de situatie, iar solutia cu actionarea in judecata a restantierilor mi se pare greoaie si complicata, mai ales dupa cum functioneaza justitia la noi in tara. Probabil ca sunt o idealista, dar mi s-ar parea corect ca problemele de genul acesta sa nu se mai abordeze "la comun". ANPC nu imi poate respinge reclamatia, nu-i asa?
Dar oare vor verifica ceva?
Răspuns la discuția Probleme cu Dalkia
Bun, asta stiam. Problema este ca as vrea sa stiu de ce nu se poate ca Dalkia sa ne diferentieze pe cei care am platit de cei care nu au platit. De ce nu se poate sa ii debranseze pe acestia din urma? Pentru ca pierd bani? Si oricum Dalkia nu si-a respectat contractul de furnizare in care exista o clauza care spune ca neplata facturilor in termen de 30 de zile (cu o posibilitatea prelungirii cu inca 60 de zile) atrage dupa sine suspendarea furnizarii serviciilor. Cum altfel sa imi explic faptul ca facturile nu au mai fost achtiate din februarie 2008 si intreruperea apei calde a fost facuta in august 2009 (dupa un an si jumatate)? Sa inteleg ca societatii Dalkia ii convine sa incaseze penalitati? Bun, si totusi nu inteleg de ce trebuie sa sufar eu impreuna cu familia mea (am un baietel de 5 ani) in conditiile in care nu am nici o datorie catre asociatia de locatari sau catre alte societati de furnizare servicii...
Oare o reclamatie la OPC m-ar putea ajuta intr-un fel? Ganditi-va ca vine iarna, iar un calorifer electric nu rezolva problema...
Buna dimineata,

Ma numesc Pana Claudia, locuiesc in Ploiesti si m-am lovit de urmatoarea problema:

Anul trecut (2009), in luna august ni s-a oprit furnizarea apei calde deoarece administratorul nu achitase facturile catre Dalkia Ploiesti din luna februarie 2008 (chiar daca locatarii achitasera costul intretinerii si detineau chitantele aferente acestuia). Dupa discutii indelungate, suma restanta a fost impartita la numarul de apartamente si a rezultat suma de 1100 lei pe care fiecare familie trebuia sa o achite pentru a se relua furnizarea apei calde. Abia in luna octombrie 2009 am reusit sa strangem ceva bani, cu care am achitat o parte din datoria catre Dalkia. Apa calda a venit, la fel si caldura, dar familiile care nu au achitat atunci nu au achitat nici pana acum (unii nu si-au mai platit nici intretinerea), nici macar o mica parte din suma respectiva. Evident, motivul este "pai, am mai platit o data". Acum, in luna octombrie 2010, Dalkia Ploiesti ne-a anuntat ca nu ne va furniza agent termic, deoarece nu a fost achitata datoria in intregime. Intrebarea mea este: ce pot face astfel incat cei care au achitat si intretinerea la zi si suma de 1100 lei (fond special pentru achitarea datoriei la Dalkia) sa beneficieze de caldura? Exista vreo cale legala care sa oblige Dalkia sa debranseze persoanele restante si sa furnizeze celorlalti agent termic?
Va multumesc.
Răspuns la discuția concediere inapt psihologic
Buna ziua,

Va multumesc foarte mult pentru sfaturile pe care mi le-ati dat. Mi-au fost de mare ajutor.
Persoana in cauza se va prezenta la o comisie de expertiza medicala, iar abia apoi, in urma recomandarilor acesteia, vom proceda in continuare la desfacerea sau nu a contractului de munca. Chiar am incercat sa-i gasim un alt loc de munca tot in cadrul companiei, sa vedem ce putem face.
In ce priveste compensatia, contractul colectiv de munca nu prevede acordarea de compensatii banesti in cazul concedierii.
Sincer, eu nu as vrea sa-l concediem, pentru ca este si asa destul de greu sa iti gasesti un loc de munca in ziua de astazi, chiar si pentru o persoana care nu are probleme.
Va multumesc inca o data pentru sprijinul acordat.
Am sa va tin la curent.

Va doresc mult succes!

Buna ziua,

Am mare nevoie de un sfat referitor la concedierea unui angajat care a fost declarat inapt psihologic.
Am facut comunicare catre salariat si notificare catre AJOFM, dar nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac in continuare.
Mai trebuie sa scriu ceva sau sa anexez ceva la notificare?:-/
Mentionez ca persoana respectiva lucreaza la noi de 1 an, iar la angajare nu avea probleme de nici un fel.
Va rog mult sa ma ajutati!

NOTIFICARE AJOFM
Va facem cunoscut ca S.C ____ cu sediul social in ___, nr.Registrul Comertului ___, reprezentata prin ___, urmeaza sa dispuna concedierea d-lui ______ care ocupa in prezent functia de ____ in cadrul departamentului ____, pentru inaptitudine psihologica.
Ca urmare a controlului medical periodic, d-nul _____ a fost declarat inapt psihologic, lucru care nu mai permite exercitarea in bune conditii a atributiilor specifice postului.
Intrucat in cadrul societatii nu exista posturi vacante corespunzatoare starii de sanatate a salariatului, va rugam sa ne sprijiniti in vederea redistribuirii acestuia pe unul din locurile de munca vacante din evidenta dvs.

COMUNICARE SALARIAT
In urma controlului medical periodic efectuat, conform fisei de aptitudine nr.____, nu mai sunteti apt din punct de vedere psihologic pentru continuarea activitatii in postul pe care il detineti.
Intrucat in cadrul companiei nu exista alte locuri vacante, vom proceda la concedierea pentru inaptitudine psihologica, conform art.61 lit.”c” din Codul Muncii.
Mentionam ca perioada de preaviz este de 20(douazeci) de zile lucratoare.
Ca urmare, incepand cu data de 09.09.2008 vi se va desface contractul de munca conform art.61 lit.”c” din Codul Muncii.