Cer scuze administratorilor pentru deschiderea unui nou topic pe aceasta tema. Am citit toate postarile privind iesirea din indiviziune, dar nici una nu se potriveste cu situatia mea.
Fiul meu in varsta de 14 ani detine o cota indiviza de 1/3 dintr-un apartament. Cealalta cota de 2/3 este detinuta de mama sa. Sunt divortat. Copilul mi-a fost incredintat de catre instanta spre crestere si educare. Apartamentul este folosit execlusiv de fosta sotie,
As dori sa stiu:
1. daca pot cere eu iesirea din indiviziune a copilului sau daca trebuie sa se adreseze el instantei.
2. cam cat timp dureaza un astfel de proces.
3. se face o evaluare a valorii de piata a apartamentului sau copilul primeste suma cu care a intrat in indiviziune.
4. cum procedez in cazul in care fosta sotie refuza sa achite suma ce va reveni fiului neu.
Aranjez cu seful sa imi dau "demisia" si sa ma plateasca "la negru". Imi vand si masina. Poate in 5 ani se prescrie totul daca nu au astia ce sa-mi ia. Sper ca in felul asta sa intru si eu in normalitate. Eu oricum mi-am achitat partea. Inteleg ca Legea vrea altfel dar eu am un copil de crescut.
In baza art 215 alin 1,2 CP cu aplic art 41, alin 2 CP si art.74-76 CP condamna pe inculpatul BA la pedeapsa de 2 ani inchisoare pt savarsirea infractiunii de inselaciune.
In bazaart.288 alin 1 CP cu aplic art.41 alin2 CP si art 74-76 CP condamna pe inculpatul BA la pedeapsa de 2 luni inchisoare pt savarsirea infractiunii de faps in inscrisuri oficiale..
In bazaart.290 CP cu aplic art 74-76 CP condamna pe inculpatul BA la pedeapsa de 2 luni inchisoare pt savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata..
In baza art.33 lit a - 34 lit b CP contopeste pedepsele aplicate iculpatului, urmand ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea
Va multumesc doamna Padurariu. Speram sa-mi raspundeti. Aveti cele mai frumoase si mai pe inteles postari pe forum. De cand am fost arestat preventiv in septembrie 2004 pana in prezent societatea nu a mai avut activitate si nici evidenta contabila nu a mai fost intocmita. Eu am acum evidenta societatii pana la finele anului 2002. Evidenta pe anii 2003 si 2004 a fost tinuta de unul din cei doi coinculpati (evidenta pe care nu o am) care a introdus o facura falsa in baza careia s-a facut rambursarea de TVA. Dupa eliberarea mea idin penitenciar am colaborat cu DGFP, le-am pus la dispozitie chitantele cu care eu mi-am achitat partea din suma provenita in mod fraudulos, am dat si o declaratie ca societatea nu detine bunuri care sa poata fi executate silit. Falsificarea evidentelor contabile (factura falsa) constituie bancruta frauduloasa. Este si in acest caz?
Daca se va stabili ca este bancruta frauduloasa mai raspund penal? este de fapt o singura actiune (rambursarea ilegala de TVA) care a generat cf Cod Penal o concurenta de infractiuni.
Ce se intampla daca dupa 5 ani nu reusesc sa acopar din salariu suma datorata? Eu din 500 ron abia reusesc sa-mi cresc copilul.