avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate BebeM71

Activitate BebeM71

Buna ziua,

Am o intrebare legata de uzucapiune va rog.

Ambii parinti decedati, 3 copii in viata. Nu este facuta succesiunea. Daca toate taxele si impozitele pentru imobilul parintilor sunt platite de 12 ani de catre o singura fiica, se poate invoca uzucapiunea? Mentiunea este ca pe chitanta este trecut numele mamei defuncte, prin “numele fiicei”.

Va multumesc anticipat

raluk0207 a scris:

Cat timp sunteti in strainatate, nu.
Nici macar la misiunile diplomatice.
Ambasadele şi consulatele României nu pot efectua operaţiuni notariale în ceea ce priveşte încheierea unor contracte, înţelegeri, donaţii sau alte acte de dispoziţie, tranzacţii judiciare, confirmări de hotărâri judecătoreşti, de documente de studii, documente de vechime în muncă, documente privind stagiul militar, testamente, legate, acţiuni în justiţie sau cereri adresate autorităţilor române.
Deci...va trebui să reveniți în țară.

Multumesc!

Dupa ce se face succesiunea, ce act ar fi mai indicat? Donatie, testament sau vanzare-cumparare?

raluk0207 a scris:

Păi si de ce nu face unchiul succesiunea?

O sa o faca in vara, dar vroiam sa stiu daca se poate face ceva pana atunci. Nu suntem in tara momentan.
Buna ziua si La multi ani!

Unchiul meu ar dori sa imi lase mie partea lui din casa parinteasca, sunt 3 frati, insa nu este succesiunea facuta inca. Unchiul nu a fost casatorit niciodata si nu are copii. Se poate face ceva pana la succesiune, gen un testament? Ca apoi sa se faca un act de vanzare cumparare? Ce sugerati? Ma gandesc ca nu se poate face direct act de vanzare cumparare daca nu este succesiunea facuta. Sper ca m-am facut inteleasa.

Multumesc!
Multumesc.
El nu vrea sa discute nimic si nici nu vrea ca eu sa fac imbunatariri pentru ca el locuieste in alta parte. Nu il intereseaza in ce stare este casa. De asemenea, nici nu are nicio intentie de a inainta succesiunea, intelegere la notar nici vorba, tot eu trebuie sa ma ocup.
Vroiam doar sa stiu daca poate stopa lucrarile de renovare pana la stabilirea succesiunii.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Dar poate sa ma impiedice sa incep lucrarile din moment ce niciunul dintre frati nu are niciun act pe casa? El asta spune acum, vrea sa ma reclame pentru ca nu am voie sa fac imbunatatiri la casa pana nu se stabileste succesiunea.
Buna ziua,
As dori un sfat pentru urmatoarea situatie:

Eu locuiesc in casa parintilor mei decedati. Aici locuiesc de cand m-am nascut. In total suntem 3 frati, insa doar eu locuiesc aici.
As dori sa incep procesul de renovare al casei: pereti, lavabil, parchet etc. Asadar numai lucrari care nu necesita autorizatie. Fac asta pentru confortul meu.
Succesiunea nu este inca facuta si niciunul dintre frati nu are act. Afland ca vreau sa renovez, unul dintre frati se opune, spunand ca o sa ma reclame pt ca vreau sa cresc valoarea casei, iar in momentul cand se va face succesiunea eu o sa primesc mai mult din casa pt ca am investit.
O sa incep si procedurile pt succesiune, dar dureaza din cate am inteles, pt ca vom merge in instanta. Eu vreau sa incep lucrarile acum.
Exista vreo baza legala ca el sa poata sa imi faca reclamatie pt faptul ca doresc sa imbunatatesc conditiile de trai?
Multumesc