avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau să renovez casa părintească, dar succesiunea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau să renovez casa părintească, dar succesiunea nu e dezbătută încă. Exista vreo baza legală în care fratele meu îmi poate face reclamație pentru că doresc s-o îmbunătățesc?

Buna ziua,
As dori un sfat pentru urmatoarea situatie:

Eu locuiesc in casa parintilor mei decedati. Aici locuiesc de cand m-am nascut. In total suntem 3 frati, insa doar eu locuiesc aici.
As dori sa incep procesul de renovare al casei: pereti, lavabil, parchet etc. Asadar numai lucrari care nu necesita autorizatie. Fac asta pentru confortul meu.
Succesiunea nu este inca facuta si niciunul dintre frati nu are act. Afland ca vreau sa renovez, unul dintre frati se opune, spunand ca o sa ma reclame pt ca vreau sa cresc valoarea casei, iar in momentul cand se va face succesiunea eu o sa primesc mai mult din casa pt ca am investit.
O sa incep si procedurile pt succesiune, dar dureaza din cate am inteles, pt ca vom merge in instanta. Eu vreau sa incep lucrarile acum.
Exista vreo baza legala ca el sa poata sa imi faca reclamatie pt faptul ca doresc sa imbunatatesc conditiile de trai?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:37, 17 Februarie 2019
Poate spune că lucrările nu sunt utile si sa refuze sa va plateasca 1/3 din valoarea îmbunătățirilor aduse. Daca refuza, va trebui sa le cereți in instanta.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Dar poate sa ma impiedice sa incep lucrarile din moment ce niciunul dintre frati nu are niciun act pe casa? El asta spune acum, vrea sa ma reclame pentru ca nu am voie sa fac imbunatatiri la casa pana nu se stabileste succesiunea.
Nu are unde sa va reclame.
Ar fi bine sa mergeți la avocat daca vreti sa va lămuriți clar pe toate aspectele.
Puteti renova dar ca sa va recuperați banii depinde de mai multe lucruri.
Depinde ce veti face toti si de ceea ce vrea fiecare.
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc.
El nu vrea sa discute nimic si nici nu vrea ca eu sa fac imbunatariri pentru ca el locuieste in alta parte. Nu il intereseaza in ce stare este casa. De asemenea, nici nu are nicio intentie de a inainta succesiunea, intelegere la notar nici vorba, tot eu trebuie sa ma ocup.
Vroiam doar sa stiu daca poate stopa lucrarile de renovare pana la stabilirea succesiunii.

Alte discuții în legătură

Două case cu doi moștenitori Gruia68 Gruia68 Bună ziua. Eu și fratele meu am moștenit , o casă la curte unde eu locuiesc de 23 de ani cu soția și cele două fete pe care le avem și un apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj după succesiune la notariat Gruia68 Gruia68 Am moștenit împreună cu fratele meu în 2016 o jumătate de casă în bucuresti unde locuiesc din 1994 și un apartament cu 4 camere în comuna 1 Decembrie ... (vezi toată discuția)
Succesiune la un imobil îmbunătățit de unul dintre moștenitori lili118 lili118 Buna ziua. Vreau sa fac succesiune dupa mama. Dar am o problema. Eu stau cu parintii. Am facut un credit ipotecar cu care am renovat casa parinteasca. deoarece ... (vezi toată discuția)