avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj după succesiune la notariat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj după succesiune la notariat

Am moștenit împreună cu fratele meu în 2016 o jumătate de casă în bucuresti unde locuiesc din 1994 și un apartament cu 4 camere în comuna 1 Decembrie . Înainte de succesiune am stabilit cu fratele meu ca eu să rămân cu jumătatea de casă unde locuiesc iar fratele meu cu apartamentul . Eu am investit în casa unde locuiesc iar fratele meu în apartament . Mentionez că la data succesiunii apartamentul era evaluat un pic mai mult decât jumătatea de casă și cred că valorile s-au păstrat până acum. Acuma după aproape 4 ani de la succesiune , ca de altfel în tot acest timp , deși spune că o să facem schimbul pentru a rămâne fiecare cum am stabilit nici măcar nu vrea să facă cadastru și intabularea apartamentului și deja sunt motive care mă fac să cred că are alte gânduri și e posibil chiar să instraineze partea lui . Drept urmare mă gândesc serios să deschid un proces de partajare a moștenirii . Cât ar costa un proces dacă valoarea jumătății de casă este evaluată la 30000 € iar apartamentul este evaluat la 31000 € iar eu vreau să obțin casa unde locuiesc iar în schimb să renunț la jumătatea de apartament și ce se poate întâmpla dacă fratele meu înstrăinează cota parte de casă fără știrea mea ? Există posibilitatea să nu pot obține jumătatea de casă unde locuiesc în condițiile în care am și renovat casa cea veche și am și construit cu acordul și știința fratelui meu ? Cu mulțumiri Ion Gruia.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:24, 5 Octombrie 2019
Puteți să faceți partajul bunurilor moștenite și să cereți atribuirea către dvs a casei și atribuirea către frate a apartamentului, iar dacă vor rezulta diferențe de valori se va achita o sultă compensatorie.
Fratele dvs poate înstrăina cota lui din moștenire nu apartamentul deoarece partajul nu a fost făcut. Dacă își înstrăinează cota și noul proprietar preia apartamentul, vă veți judeca cu acel cumpărător, iar cererea va fi aceeași: partaj și atribuirea casei către dvs și a apartamentului către cumpărător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Două case cu doi moștenitori Gruia68 Gruia68 Bună ziua. Eu și fratele meu am moștenit , o casă la curte unde eu locuiesc de 23 de ani cu soția și cele două fete pe care le avem și un apartament ... (vezi toată discuția)
Astept un sfat tsd tsd In urma cu 6 ani mi am pierdut ambii parinti intr-un accident de masina,de atunci locuiesc impreuna cu fratele meu.Acum eu as vrea sa impartim(vindem) bunurile ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii mamu mamu Buna ziua Am si eu cateva intrebari : -eu mai am 3 frati si tata a decedat acum 8 ani iar in urma a ramas un apartament cu 4 camere din anum 1989 construit ... (vezi toată discuția)