Bună ziua. Eu și fratele meu am moștenit , o casă la curte unde eu locuiesc de 23 de ani cu soția și cele două fete pe care le avem și un apartament de 4 camere unde nu locuiește nimeni dar pe care anterior l-a renovat fratele meu. Casa de la curte este în schimb renovata de mine . Aceste renovări au fost făcute de comun acord cum că după succesiune
Vom dona sau vom face schimb urmând ca el să rămână proprietar al apartamentului iar eu al casei . Succesiunea a avut loc acum aproximativ 2 ani iar de atunci am tot încercat să îl conving să rezolvăm situația dar a moțivat că nu are CI valabila pentru a putea face schimbul . Anul acesta am demolat niște anexe care stăteau să cadă pentru a construi o bucătărie și o cameră am turnat placa de bază, am tras apă și canalizare, am făcut instalația de încălzire , am plătit și instalata de gaze
și m-am lovit evident de faptul că suntem coproprietari și deci nu am putut să fac contract să iau autorizație de renovare și a trebuit să mă opresc. Întrebarea mea este dacă el nu mai vrea să se facă schimbul ce se întâmplă mai departe pentru că am început să mă îndoiesc de fratele meu și îmi este teama că el așteaptă ca eu să construiesc și el să dispună după ce termin . Ce se va întâmpla în acest caz ? Tot ce am făcut a fost cu acordul lui încă de când am făcut succesiunea. Ce mă sfătuiți să fac mai departe. Eu am și un precontract de vânzare cumpărare cu tatăl meu pentru casă unde aveam să îi mai achit 200 € din valoarea casei dar din cauza că nu terminase succesiunea după decesul bunicii mele nu l-am putut finaliza . Am fost de acord cu succesiunea pentru că nu puteam să mă judec cu fratele meu dat fiind faptul că ne-am înțeles să rămână el cu apartamentul iar eu cu casa . Ar mai fi de menționat că această casă este practic jumătate , cealaltă jumătate fiind a fratelui tatălui meu iar valoarea casei este aproape identică cu cea a apartamentului (chiar mai mică ) este compusă din două camere și o baie construită de mine de la fundație iar casa este o camera din cărămidă iar una din paianta , acoperișul e schimbat complet de mine pereții i-am izolat termic iar în interior totul este nou electrică sanitare și instalația de încălzire . Apelez la dumneavoastră pentru că sunt oarecum disperat de situație. Și mai menționez că pentru 33 mp din suprafața de 120 mp a casei am achitat eu 3100 € copiilor unui alt frate al tatălui meu când tata era încă în viață. Sper să îmi înțelegeți situația și să mă sfătuiți în consecință pentru că nu vreau să pierd nici casa și nici fratele. Cu mulțumiri.
Mulțumesc frumos. As fi vrut să știu, conform situațieI în care mă aflu, ce șanse am să obțin casa în situația în care al meu frate nu mai vrea să facem așa cum am stabilit anterior respectiv schimbul și dacă se va ține cont de faptul că eu am fost de buna credință și am investit în ceea ce stabilisem că va fi de drept al meu . Cu mulțumiri. O zi frumoasă!
La partajul realizat in instanta aveti toate sansele ca sa va fie atribuita dvs casa si fratelui apartamentul tocmai pt motivele enumerate de dvs,faptul bca locuiti acolo,ca ati realizat imbunatatiri imobilului etc.
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri . Îndrăznesc să vă mai întreb dacă aș putea apela la serviciile dumneavoastră în cazul în care se întâmplă să fie nevoie? O zi buna va doresc!