avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune la un imobil îmbunătățit de unul dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune la un imobil îmbunătățit de unul dintre moștenitori

Buna ziua. Vreau sa fac succesiune dupa mama. Dar am o problema. Eu stau cu parintii. Am facut un credit ipotecar cu care am renovat casa parinteasca. deoarece mama a decedat anul trecut in 25 mai trebuie sa facem succesiune. Fratele meu vrea sa ii dau o suma mare de bani zicand ca nu il intereseaza ca eu am renovat casa. Tin sa precizez ca tata traieste inca . La succesiune se poate evalua casa dupa planul vechi de casa? Sau se evalueaza ce e acuma.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: lili118 , utilizator 19:20, 13 Martie 2018
Dvs in cadrul partajului trebuie sa solicitati un drept de creanta constând în îmbunătățirile aduse casei( cat apreciati dvs ca ati investit) se va face o expertiza, trebuie, sa dovediti aceste imbunatatiri. Dacă veti solicita atribuirea imobilului se va ține seama de acest cuantum al îmbunătățirilor.
La cine trebuie sa solicit? La notar unde se va face succesiunea?

Mariana D. a scris:

Dvs in cadrul partajului trebuie sa solicitati un drept de creanta constând în îmbunătățirile aduse casei( cat apreciati dvs ca ati investit) se va face o expertiza, trebuie, sa dovediti aceste imbunatatiri. Dacă veti solicita atribuirea imobilului se va ține seama de acest cuantum al îmbunătățirilor.

Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
lili118, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire frati urgent Cristiana255 Cristiana255 Buna ziua.am inceput in instanta dezbaterea succesiunii de pe bunici si undeau ramas parintii mei.locuiesc in casa parinteasca unde am adus numeroase ... (vezi toată discuția)
drepturi mostenire casa vioricad vioricad tatal meu decedat ,in urma suscesiunii sint mostenitori mama si fratele meu, mai mic, noi ceilalti 3 frati am renuntat la partea ce ni se cuvenea.eu stau cu ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi va avea concubinul asupra viitoarei proprietati? va multumesc andrama andrama Buna ziua. Am nevoie, va rog frumos, de niste pareri profesioniste vis-a-vis de urmatoarea situatie: Mama traieste in concubinaj la ora actuala cu un alt ... (vezi toată discuția)