avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire frati urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire frati urgent

Buna ziua.am inceput in instanta dezbaterea succesiunii de pe bunici si undeau ramas parintii mei.locuiesc in casa parinteasca unde am adus numeroase imbunatatiri. Un singur frate vrea partea lui care se cuvine. Evaluatorul va face expertiza cu tot cu imbunatatiri? Ce dovezi as putea aduce eu in instanta pt a dovedi? Pana se finalizeaza procesul sa continui cu imbunatatiri sau nu? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristiana255 , utilizator 12:31, 30 Decembrie 2019
Aceste aspecte ar trebui să le discutați cu un avocat,în măsura sa va raspunda după ce va studia dosarul dvs
Depinde de cine solicita atribuirea imobilului,Daca se poate partaja în natură,depinde de ce aparari a ti făcut dvs la cererea de chemare în judecată etc.
Buna ziua,
Angajati-va un avocat URGENT
E greu sa dam raspunsuri corecte neavand TOATE DATELE
Teoretic probele privind investitii proprii sunt ACTE si, eventual, martori.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evaluarea se face pe ceea ce exista la momentul expertizarii.
Nu ar fi bine sa construiti decat daca va revine dvs. imobilul.
Imbunatatirile facute trebuie dovedite si mai trebuie stabilit si momentul efectuarii acestora.
Este greu sa va descurcati fara avocat.
Am inteles. Va multumesc pt raspunsuri. Am deja avocat, insa imi spune in permanenta sa am rabdare.tocmai...nu stiu ce sa fac...daca sa continui cu investitiile tinand cont ca procesul va dura 2-3 ani. Sunt mezina familiei, iar ceilalti sunt casatoriti de 25 ani. Doar eu am ramas cu mama de atunci. Nu am acte decat pe renovarea acoperisului.restul...nu. insa toti vecinii stiu cum era casa si cum e acum.ma macina fantastic de rau gandurile neasteptandu-ma sa vrea cineva ceva daca nu a contribuit cu absolut nimic de-a lungul vietii... o seara placuta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cristiana255 a scris:
... neasteptandu-ma sa vrea cineva ceva daca nu a contribuit cu absolut nimic de-a lungul vietii...

Ar fi trebuit să vă așteptați...
Un copil are dreptul să-și moștenească părintele chiar dacă el era doar conceput la data morții părintelui său. Singura condiție este să se nască viu.
Nu i se cere să fi contribuit cu ceva „de-a lungul vieții”. Unii n-au vreme nici măcar de o îmbrățișare a părintelui mort, darămite de renovat vreun acoperiș. Și cu toate acestea au vocație la moștenire datorită legăturii de rudenie. (nu din alte motive).

Pentru investițiile pe care le-ați făcut aveți un drept de creanță.
Și, în opinia mea, nu ar trebui să le continuați. Există riscul să vă majorați pierderea...
Cred și eu că ar fi necesară acea răbdare la care se referă și avocatul dvs.
Oricum, noi nu avem date concrete despre situația din speță, iar exprimările dvs. sunt primitoare de mai multe înțelesuri.

Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2019
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Intrebari curs de drept civil - succesiuni Raoul_mw Raoul_mw Sper ca nu supar pe nimeni daca incerc sa adresez cateva intrebari celor mai experimentati in domeniu cu privire la subiectul mentionat in titlu. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Singurele rude ale unui defunct sunt verii primari. au copiii unuia dintre ei, care este decedat, dreptul la moștenire? Andrei384 Andrei384 Buna ziua! Intrebarea s-a mai pus dar tot primesc pareri contradictorii. Singurele rude ale unui defunct intre care se poate face succesiunea sunt verii ... (vezi toată discuția)
Mostenitor decedat, cui ii platesc datoria? cristinabirche cristinabirche Buna ziua In urma iesirii din indiviziune s-a stabilit sa platesc o suma de bani(sulta) catre fratele meu care a decedat anterior deschiderii ... (vezi toată discuția)