avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor decedat, cui ii platesc datoria?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor decedat, cui ii platesc datoria?

Buna ziua

In urma iesirii din indiviziune s-a stabilit sa platesc o suma de bani(sulta) catre fratele meu care a decedat anterior deschiderii succesiunii;indiviziune care s-a facut cu citarea acestuia(nu cunosc adresa sau numele mostenitorilor lui) ,nu s-a prezentat nimeni din partea lui!Cum procedez cu plata datoriei?cui ii platesc?

Cu stima
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
cristinabirche, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristinabirche , utilizator 16:48, 28 Septembrie 2013
Cum!? :stunned:

V-ati judecat cu un mort?
Si unde l-ati citat? La "domiciliul" din cimitirul Reinvierii, figura 19 !?

Iertare, dar asta se intelege din ce ati scris. Mai incercati odata.

A cui mostenire era in dezbatere? A unui parinte, banuiesc. Si fratele dvs. era sau nu mai era in viata la data mortii celui despre a carui mostenire era vorba?
Daca era in viata la acest moment, atunci mai era inca in viata si la data formularii cererii de iesire din indiviziune ori nu mai era?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
romascanu, moderator
Imi cer scuze!Da parintele nostru a decedat,am fost mai frati iar cand s-a facut iesirea din indiviziune fratele nu mai era in viata(a decedat anterior mortii parintelui).
Viii ii mostenesc pe cei morti, nu mortii pe morti.

O persoana poate mosteni daca EXISTA la data mortii celui despre a carui mostenire e vorba. (a exista inseamna a fi in viata sau in burta mamei = conceput si cu conditia sa se nasca viu)

Ori dvs spuneti ca fratele dvs. nu mai exista / era mort si ingropat anterior mortii parintelui lui/ anterior decesului celui despre a carui mostenire era vorba.

In acest caz, fratele dvs. n-avea cum sa fie mostenitor pentru că NU mai EXISTA.
Mostenitori in locul lui erau COPIII lui in viata (sau copiii copiilor lui).
Asta ...daca avea (apropo: nu le cunoasteti numele si adresa ori nu stiti daca avea copii?).
Daca n-avea, atunci mostenitor erati NUMAI dvs. (si ceilalti frati IN VIATA - daca prin expresia "am fost mai frati", ati vrut sa scrieti "am fost mai multi frati").


A fost vreun avocat in dosarul acela de iesire din indiviziune!? Atunci intrebati-l pe el cum se scoate piatra asta din balta. (asta cu conditia sa nu-l fi mintit/ sa fi avut de unde sa stie ca se judeca cu un mort).

Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
romascanu, moderator
Stati putin dar nu ati prezentat certificatul de deces al fratelui?Pai daca a murit anterior inseamna ca trebuia avocatul/notarul sa stie ca e mort,sa aduceti certificatul de deces si daca sunt mostenitori adica sotia,copii sa vina ei in locul lui la mostenire.Daca nu are mostenitori nimic,cota lui parte se imparte intre frati .
eu am facut cerere de partaj succesoral in 2008 ramasa definitiva si irevocabila in 2009(suntem mai multi frati) am mentionat la instanta la prima infatisare ca fratele este decedat(actele de deces sunt la familia acestuia,adresa lor este necunoscuta) ;unul dintre frati a devenit reprezentatul celorlalti,inclusiv a fratelui decedat(cu procura?),la iesire din indiviziune,mi s-a atribuit o parte din mostenire si sa platesc sulta inclusiv la fratele decedat!
Fratele decedat are copii dar nu stim adresa sau orice date despre ei iar la partaj ii este atribuit o parte din mostenire (pe numele lui ?)adresa acestuia fiind pusa la adresa celui care a devenit reprezentantul lui(nu stiu cum?)

Alte discuții în legătură

Succesiune zago_sefu zago_sefu Salutare!!! In urma cu 6 ani o matusa pe care am ingrijit-o a decedat fara a mai apuca sa fac vreun act de mostenire cu ea. Matusa nu a fost casatorita, nu a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mostenitorii parintilor sunt doi frati. la succesiune ... Mariana Scurtulescu Mariana Scurtulescu Buna ziua, Mostenitorii parintilor sunt doi frati. La succesiune s-a stabilit de comun acord ca toate bunurile(pamant, casa etc) sa fie proprietate comuna ... (vezi toată discuția)
Succesiuni titi marina titi marina Va salut cu respect. Revin cu o intrebare la care, deocamdata, nu gasesc raspunsul cert. Am fost patru frati. Dupa decesul tatalui si mamei noastre, nu am ... (vezi toată discuția)