avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Activitate Dumitriu Laura

Activitate Dumitriu Laura

Buna ziua, nu stiu daca am intrat in forumul care trebuie, dar indraznesc sa pun o intrebare. Sunt persoana cu hadicap din 04.05.1994, sunt incadrata in campul muncii din ianuarie 1995 si as dori sa ies in pensie de limita de varsta cu reducerea de 10 ani. Intrebarea mea este daca am fost in somaj inainte de intrarea in grad de handicap, perioada respectiva intra la calculul pensiei, si daca "da", de ce acte am nevoie pentru a face dovada in momentul in care depun dosarul la Casa de Pensii. Cu multumiri, Laura Dumitriu
Buna ziua, am o nelamurire privind concediu supraveghere copil pana la 12 ani in perioada de urgenta (cand a vut loc debutul pandemiei Covid-19 in Romania). As dori sa stiu daca acele zile de care am beneficiat cu salar 75% imi influenteaza perioada de concediu de odihna pe anul in curs, si daca "Da" in ce fel? Perioada respectiva intra in vechimea in munca sau nu? Cu multumiri, Laura Dumitriu
Ma numesc Dumitriu Laura, am 51,6 ani si sufar de scleroza multipla de la varsta de 25 ani. Sunt angajata (lucrez de la 19 ani), in ultima perioada am fost incadrata in grad de handicap (gradul II). As dori sa stiu, conform H.G. 751/2018, daca am posibilitatea de a ma pensiona anticipat. As dori, de asemenea sa-mi comunicati cand pot solicita deschiderea dosarului de pensionare. Cu mii de multumiri,o zi usoara in continuare, Laura Dumitriu
Răspuns la discuția Pensia de invaliditate
Buna ziua, am vazut raspunsul Dumneavoastra, dar am o nelamurire. Copilul fiind cu grad de handicap I cu insotitor, cum poate sa realizeze un minim de cotizare pentru a intra in pensie de invaliditate? Cine trebuie sa aiba minim de cotizare, copilul sau insotitorul? Intrebarea mea era vis-a-vis de remuneratie (pensie de invaliditate + remuneratia pe care a primit-o conform gradului de handicap in care a fost incadrat), beneficiaza de ambele tipuri remuneratie?
Buna ziua, as dori sa stiu daca o persoana (elev in ultimul an de liceu) cu grad de handicap I cu insotitor care la ora actuala beneficiaza de remuneratia care i se cuvine conform gradului de handicap, in cazul in care se pensioneaza de boala, are dreptul atat la pensia care i se stabileste, cat si la remuneratia pe care a primit-o conform gradului de handicap in care a fost incadrat (indemnizație lunară,buget personal complementar lunar, indemnizatia insotitorului).