Buna ziua, as dori sa stiu daca o persoana (elev in ultimul an de liceu) cu grad de handicap I cu insotitor care la ora actuala beneficiaza de remuneratia care i se cuvine conform gradului de handicap, in cazul in care se pensioneaza de boala, are dreptul atat la pensia care i se stabileste, cat si la remuneratia pe care a primit-o conform gradului de handicap in care a fost incadrat (indemnizație lunară,buget personal complementar lunar, indemnizatia insotitorului).
Buna ziua, am vazut raspunsul Dumneavoastra, dar am o nelamurire. Copilul fiind cu grad de handicap I cu insotitor, cum poate sa realizeze un minim de cotizare pentru a intra in pensie de invaliditate? Cine trebuie sa aiba minim de cotizare, copilul sau insotitorul? Intrebarea mea era vis-a-vis de remuneratie (pensie de invaliditate + remuneratia pe care a primit-o conform gradului de handicap in care a fost incadrat), beneficiaza de ambele tipuri remuneratie?
buna , cum vi sa raspuns mai sus fara un mic stagiu de cotizare nu va beneficia de pensie , si da copilul trebuie sa aiba stagiu pt ca lui i se va acorda pensia de invaliditete nu insotitorului , da va beneficia de ambele tipuri de remuneratie si de pensie de invaliditate daca o va obtine si dde remumeratia de handicap si de insotitor fara nici o problema , dar ramane sa obtina acel mic stagiu ......