avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de invaliditate

Buna ziua, as dori sa stiu daca o persoana (elev in ultimul an de liceu) cu grad de handicap I cu insotitor care la ora actuala beneficiaza de remuneratia care i se cuvine conform gradului de handicap, in cazul in care se pensioneaza de boala, are dreptul atat la pensia care i se stabileste, cat si la remuneratia pe care a primit-o conform gradului de handicap in care a fost incadrat (indemnizație lunară,buget personal complementar lunar, indemnizatia insotitorului).
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 08:00, 13 Martie 2019
Fara un mic stagiu de cotizare, nu poate beneficia de pensie de inva.liditate.
Buna ziua, am vazut raspunsul Dumneavoastra, dar am o nelamurire. Copilul fiind cu grad de handicap I cu insotitor, cum poate sa realizeze un minim de cotizare pentru a intra in pensie de invaliditate? Cine trebuie sa aiba minim de cotizare, copilul sau insotitorul? Intrebarea mea era vis-a-vis de remuneratie (pensie de invaliditate + remuneratia pe care a primit-o conform gradului de handicap in care a fost incadrat), beneficiaza de ambele tipuri remuneratie?
buna , cum vi sa raspuns mai sus fara un mic stagiu de cotizare nu va beneficia de pensie , si da copilul trebuie sa aiba stagiu pt ca lui i se va acorda pensia de invaliditete nu insotitorului , da va beneficia de ambele tipuri de remuneratie si de pensie de invaliditate daca o va obtine si dde remumeratia de handicap si de insotitor fara nici o problema , dar ramane sa obtina acel mic stagiu ......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie sociala pt persoana cu handicap Maria birloiu Maria birloiu Daca o persoana are indemnizatie de handicap 375 lei lunar si nu a lucrat niciodata, poate primi indemnizatie sociala de 704 lei? (vezi toată discuția)
Handicap grad 1 cristina _519 cristina _519 Buna ziua, pentru o persoana cu handicap grad 1 , care nu a fost încadrată in câmpul muncii, beneficiază doar de indemnizația de însoțitor și ... (vezi toată discuția)
Poate fi cumulata indemnizatia pentru ccc cu pensia de invaliditate? LaurentiuAsaftei LaurentiuAsaftei Buna seara, Matusa mea a fost gasita cu mari probleme de sanatate, si a trecut printr-o operatie si mai trebuie sa mai treca prin 2 sau 3. De la spital ... (vezi toată discuția)