avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate iris2008

Activitate iris2008

Răspuns la discuția Nelamurire completare REVISAL
Si se mai pot face modificari acum?Eu cred ca ar trebui sa merg la fiecare scoala ,unde am fost detasata in toti anii astia(incepand cu ce an a intrat revisalul?)si sa cer raportul per salariat,ca s-ar putea sa am surpriza ca si alte scoli sa nu-mi fi operat nimic...in cazul in care constat acest lucru,se mai poate face ceva?
Am fost ieri la una dintre scolile unde am fost detasata si mi-a dat adeverinta sa merg cu ea la scoala unde sunt titulara sa opereze ei in program,ca ea(secretara de la scoala unde am fost detasata)nu mi-a operat nimic in Revisal....nu mai inteleg nimic.In cazul acesta cum procedam?
Multumesc inca o data.
Multumesc frumos.
Buna ziua.Luminati-ma un pic.....Eu sunt titulara la o scoala in mediul rural din 2009.Din acel an ,inclusiv anul acesta am luat detasari ...in fiecare an,am fost detasata la cate 3 scoli.Am luat adeverinte la sfarsitul fiecarui an scolar ,de la scolile unde am functionat ,avand in vedere ca aceste inscrisuri nu se mai fac in cartea de munca.Ce nu inteleg...am inteles de la diverse persoane ca trebuia sa iau de fapt ,de la fiecare scoala,filele din revisal si sa merg cu ele la scoala unde sunt titulara,ca secretara de acolo sa opereze modificarile aparute de la an la.Care este procedura corecta?Se mai pot face modificari in revisal pt anii trecuti, daca eu nu am dus la scoala unde sunt titulara,adeverintele la sfarsitul fiecarui an?Adeverintele le am pe toate,dar nu am stiut ca trebuie sa merg cu ele la scoala unde sunt titulara.
Multumesc frumos pentru ajutor,anticipat.
Răspuns la discuția impozit pe masina
Valoarea masinii este de 13.000E si depun 40% la inceput,urmand sa includ rata reziduala in rata lunara.Firma de leasing va fi proprietar al masinii trei ani,pana la data in care eu o achit.Care sunt conditiile sa scap de plata tva?
Am 2 intrebari...Prima:in 2005 am cumparat un logan in leasing ...pana in 2007,ianuarie,impozitul a fost platit de firma de leasing,anul trecut am platit eu ca utilizator conform noi legi.Din cate am citit pe forumul dvs inainte firma de leasing includea impozitul in rata,asadar ar cam fi trebuit sa-mi recalculeze rata,ceea ce nu s-a intamplat.Ce trebuie sa fac in situatia aceasta?Cu ce baza legala ma pot duce eu la ei,cum pot sa le demonstrez ca au inclus impozitul in rata?Ar fi trebuit sa scrie asta pe undeva in contract?
A doua nelamurire:sunt persoana fizica si as dori sa achizitionez o masina tot in lising dar pe firma unor cunostinte in ideea de a nu plati tva-ul..Nu am cunostinte in domeniu si nu stiu exact ce implica acest lucru.Imi puteti spune care sunt avantajele si dezavantajele mele,cat si a celor care detin firma?