avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit pe masina
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit pe masina

Am 2 intrebari...Prima:in 2005 am cumparat un logan in leasing ...pana in 2007,ianuarie,impozitul a fost platit de firma de leasing,anul trecut am platit eu ca utilizator conform noi legi.Din cate am citit pe forumul dvs inainte firma de leasing includea impozitul in rata,asadar ar cam fi trebuit sa-mi recalculeze rata,ceea ce nu s-a intamplat.Ce trebuie sa fac in situatia aceasta?Cu ce baza legala ma pot duce eu la ei,cum pot sa le demonstrez ca au inclus impozitul in rata?Ar fi trebuit sa scrie asta pe undeva in contract?
A doua nelamurire:sunt persoana fizica si as dori sa achizitionez o masina tot in lising dar pe firma unor cunostinte in ideea de a nu plati tva-ul..Nu am cunostinte in domeniu si nu stiu exact ce implica acest lucru.Imi puteti spune care sunt avantajele si dezavantajele mele,cat si a celor care detin firma?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2008
iris2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: iris2008 , utilizator 22:25, 26 Martie 2008
iris2008 a scris:

A doua nelamurire:sunt persoana fizica si as dori sa achizitionez o masina tot in lising dar pe firma unor cunostinte in ideea de a nu plati tva-ul..Nu am cunostinte in domeniu si nu stiu exact ce implica acest lucru.Imi puteti spune care sunt avantajele si dezavantajele mele,cat si a celor care detin firma?

Ce fel de leasing faceti? si 2 - Cunoasteti f. bine persoanele cu care vreti sa faceti acesta afacere? Scapati de plata TVA doar in anumite conditii.
Valoarea masinii este de 13.000E si depun 40% la inceput,urmand sa includ rata reziduala in rata lunara.Firma de leasing va fi proprietar al masinii trei ani,pana la data in care eu o achit.Care sunt conditiile sa scap de plata tva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor: ce venit imi trebuie sa pot face un leasing pt. o masina? marius12 marius12 cine ma ajuta sa im fac si eu un lising la masina pe firma ?????=D>am autorizatie PFA - Persoana fizica autorizata (vezi toată discuția)
Intrebare executare auto leasing andrutza_camy andrutza_camy daca am luat o masina in lising pe firma,aceea firma aviind datorii momentan la administratia financiara iar masina urmiind sa fie platita integral in ciiteva ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva a diferentei de tva (24%-19%) la valoarea reziduala pentru contractele de leasing? Doru Radu Doru Radu Buna seara, Fiind in ultima luna de contract cu o societate de leasing auto, am aflat ca voi fi nevoit sa platesc retroactiv si diferenta de TVA de pana la ... (vezi toată discuția)