avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate Claudia G.

Activitate Claudia G.

Răspuns la discuția Anulare PV in instanta
Multumesc mult!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Partea care pierde procesul urmează a fi obligată, la cererea părții interesate, să
plătească cheltuieli de judecată!

Daca solicit anularea in instanta a unui pv al AG, care nu este conform legii ( am 99,9% sanse sa fie anulat) pot solicita Asociatiei sa suporte cheltuielile de judecata ?
Ce inseamna “responsabilitatea” ?

Asa doresc sa aflu, poate fi tras la raspundere in vreun fel ?

ynocentta a scris:

Atat timp cat dv ati sesizat prin email este normal sa vi se raspunda tot prin email
Daca cenzorul intelege sa posteze raspunsul adresat dv si pe alte retele sociale isi asuma responsabilitatea

Ce inseamna “responsabilitatea” ?

Asa doresc sa aflu, poate fi tras la raspundere in vreun fel ?

ynocentta a scris:

Atat timp cat dv ati sesizat prin email este normal sa vi se raspunda tot prin email
Daca cenzorul intelege sa posteze raspunsul adresat dv si pe alte retele sociale isi asuma responsabilitatea

Ale mele.

Eu sunt singura care face sesizări :)

Ei raspund ceva de genul:

“Ca raspuns la sesizările legate de cheltuieli.......... “, ptr cazul in cate s ar gandi cineva sa mai faca o sesizare asemănătoare cu a mea, sa stie ce raspuns primeste.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Publica toate răspunsurile la cererile tuturor sau numai răspunsurile date dvs.?

Este legal ca raspunsurile primite de la Comitetul Executiv sa fie postate pe Facebook, in grupul blocului ? Cenzorul mi-a raspuns si pe email, dar a specificat “ voi posta acest raspuns si pe Facebook”.
Sesizările au fost facute in scris sau pe email. Multumesc.
Răspuns la discuția Vreau sa ma separ de asociatie
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am gasit un articol, care v-ar putea ajuta, cred. Nu stiu daca l-ati citit pana acuma: avocatnet.ro/articol_50120/P...

Puteti iesi din Asociatie, insa veti plati in continuare tot ce tine de partea comuna. Insa, ce va dezavantajează foarte tare este faptul ca nu veti lua parte si nu va veti putea prezenta acordul sau dezacordul in legatura cu deciziile care se iau in cadrul adunarilor.
Aceasta va vor fi impuse...

DanCristian199 a scris:

Cum as putea să renunț la a mai plăti la asociatie ? Vreau sa fac eu direct contract cu compania de apa,etc
Si sa plătesc fără intermediarii de la asociatie.
Imi trebuie acordul vecinilor?
O altă variantă ar mai fi sa ma duc la o altă asociatie de administrare imobile,privata,dar nu cred că pot fără voia vecinilor.
Nu vreau sa mai am legatura cu cei care lucrează în prezent la asociația de proprietari din care fac parte!
Si Nu,nu doresc sa ma mut la casa sau in alt bloc/cartier.

Răspuns la discuția Vreau sa ma separ de asociatie
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu cat va ajuta raspunsul meu, dar va spun ptr ca si eu am fost in situatia asta, in care nu i mai suportam pe vecini, la cat de ignoranți si delăsători erau.

Actuala conducere a creat haos in Asociatie, a cheltuit bani multi pe nimic... iar eu am fost singura persoana care a vociferat, a solicitat documente justificative si explicatii, am depus 4 sesizări la primarie si nu am contribuit cu bani la fondul hotarat de AG. Toti vecinii sunt frustrați si nemulțumiți, insa nu fac absolut nimic ptr a repara situatia actuala.

Eu ma voi muta din bloc, peste vreo 2-3 ani, insa nu ma Multumesc cu asta, ma deranjeaza nedreptatea, mai alea cand se face pe banii mei.

Drept urmare, am preluat frâiele. Am organizat AG Extraordinara, cu 20% din vecini si vom înlătura cu forta actuala conducere. Implica timp, e adevarat, insa este singura varianta sa pot schimba ceva, si anume doar implicându-ma activ.

Altfel, nu exista nicio cale de retragere, traiul intr un bloc implica atat drepturi, cat si obligatii.

Succes!
@Ionut.ion

Si aici, ca in oricare alta parte, sunt multe persoane care isi dau cu parerea si despica firul in 100 sau interpreteaza si reinterpreteaza,in asa fel, incat concluzia sa le fie favorabila . Eu ii citez si le raspund, tocmai pentru a-i provoca sa vina cu argumente bazate pe lege, eu insami, folosind argumente din lege, in tot ceea ce sustin si/sau intreb.

Oricum, va multumesc pentru raspunsuri si pentru interventiile din discutie.

Toate cele bune :)
Pai bun, eu inteleg ce spuneti dvs, dar oamenii pur si simplu refuza sa primeasca scrisorile, neridincadu-le de la Posta si nu vor sa semneze convocatorul.

Noi, astia restul, ce facem ? Stam blocati dupa 2-3 oameni ?


Adresele trecute pe plic sunt corecte, jos la avizier exista, in momentul de fata, înștiințările poștale privind scrisorile.... si nu le ia nimeni. Nu-i intereseaza.

Ce facem in cazul asta ?

Reprogramam sedinta ? In continuare ei nu vor avea bunavointa de a semna..
Conform Art 48,p(3) au fost conovcati toti, fie au semnat, fie li s-a trimis Scrisoare prin Posta cu conținut declarat si confirmare de primire. Ca n au primit-o e problema lor, atata timp cat adresa de pe plic a destinatarului este cea corecta.

flory_mr a scris:

ynocentta a scris:

Expeditor este persoana fizică.
Destinatar este persoana căreia doriți să comunicați înscrisul poștal.
Confirmarea de primire ar trebui să ajungă la expeditor, recte la dvs.
Dacă veți primi scrisoarea cu consemnările oficiantului poștal, fie că destinatarul refuză corespondența, fie nu se află la domiciliu, este suficient - inclusiv în instanță - să probați interesul că ați desfășurat demersuri pentru comunicarea poștală a destinatarului.

Iar deturnați spiritul legii, inducând în eroare proprietarii din Asociațiile de Proprietari, prin ce ați scris în ultima frază ?
Articolele 47, 48 și 53 din Legea nr. 196/2018 arată scopul oricărei Adunări Generale - SĂ SE ADUCĂ DOVADA CĂ AU FOST ANUNȚAȚI (CONVOCAȚI) TOȚI PROPRIETARII, PE ORICE CALE POSIBILĂ ... totul e să se dovedească faptul că au citit sau măcar au primit convocatorul, pentru a nu se trezi în Instanță cu proprietari care vor reclama faptul că ei nu au fost înștiințați, din varii motive !!!
Se acceptă ca fiind bună intenție a convocării tuturor proprietarilor din Asociație, doar faptul că factorul poștal a încheiat un proces verbal de refuz explicit al primirii convocatorului de către destinatarul proprietar, dar nu e valabil și în cazul în care ori s-a greșit adresa, ori destinatarul nu a putut fi contactat, PENTRU A LUA LA CUNOȘTINȚĂ DE ACEL CONVOCATOR, CARE E DE FAPT SCOPUL ACELEI INFORMĂRI PRIN CARE DESTINATARUL E ÎN CUNOȘTINȚĂ DE CAUZĂ DESPRE ZIUA, ORA ȘI LOCAȚIA UNDE SE VA DESFĂȘURA ADUNAREA GENERALĂ.
Dacă nu aduci dovada că destinatarul proprietar A PRIMIT CONVOCATORUL ȘI CĂ A SEMNAT PENTRU CONFIRMAREA PRIMIRII ACTULUI, se consideră că nu ți-ai atins scopul de a-i convoca pe toți proprietarii !
De ce nu citiți cu atenție art. 47 și 48 din Legea nr. 196/2018, care arată că scopul acestor Scrisori Recomandate este acela de a se confirma primirea lor, cu convocatorul de rigoare ?
Îi rog pe toți proprietarii și pe „șefii” Asociațiilor de Proprietari să citească cu mare atenție textul articolului 48, alineatul 5 din Legea nr. 196/2018, în care se arată explicit că dacă Adunarea Generală nu a fost convocată deloc sau a fost convocară ilegal, ne-respectând strict art. 47, alin. 4 și art. 48, alin. 2 și 3, HOTĂRÂRILE LUATE ÎN ACEA „ADUNĂTURĂ” VOR FI NULE ABSOLUT ȘI VOR FI ANULATE RETROACTIV DE CĂTRE INSTANȚE, IAR PROPRIETARII DIN CADRUL ASOCIAȚIEI NU VOR PUTEA FI OBLIGAȚI SĂ PLĂTEASCĂ LUCRĂRILE DE REPARAȚII ȘI DE MODERNIZARE DIN CADRUL ASOCIAȚIEI, impuse ilegal pe listele de plată, acestea urmând să fie stornate, iar sumele impuse ilegal vor fi returnate proprietarilor păgubiți !
Art. 47. - (4) Proprietarii sunt anunțați prin afișare la Avizier ȘI pe bază de Tabel Nominal Convocator sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunțați pe baza Tabelului Nominal Convocator, prin Poștă cu Scrisoare Recomandată, cu Conținut Declarat și Confirmare de Primire, asupra oricărei Adunări Generale a Asociației de Proprietari, cu cel puțin 10 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a Adunării Generale (...).
Art. 48. - (2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu din MEMBRII Asociației de Proprietari, întrunirea Adunării Generale se suspendă și SE RECONVOACĂ (...) NUMAI ÎN CONDIȚIILE PREVĂZUTE LA ARTICOLUL 47.
(3) La Adunarea Generală Reconvocată HOTĂRÂRILE POT FI ADOPTATE DOAR DACĂ EXISTĂ DOVADA CĂ TOȚI MEMBRII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI AU FOST CONVOCAȚI PE BAZĂ DE TABEL NOMINAL CONVOCATOR sau prin Poștă cu Scrisoare Recomandată, cu Conținut Declarat și Confirmare de Primire ȘI prin afișare la Avizier. (...).
(5) Hotărârile luate în conformitate cu prevederile alin. (1) - (4), obligă toți proprietarii să participe, în proporțiile stabilite de Adunarea Generală, la plata lucrărilor, precum și la cheltuielile de funcționare, administrare, întreținere și de înlocuire a Părților Comune sau a elementelor transformate sau create.