avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate florentina333

Activitate florentina333

Buna seara,

Am urmatoarea speta: am facut o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un apartament in 12.03.2021 + contract de rezervare imobiliara in 15.02.2021, am platit avansul de 5% urmand ca diferenta sa o platesc prin credit in momentul in care urma sa fie gata acest apartament. Pe ambele este mentionat "termen de perfectarea contractului pana la 28.02.2022, cel tarziu". Eu intre timp am ramas fara job cateva luni si urmeaza sa incep la o alta companie de saptamana urmatoare. Astazi dezvoltatorul m-a anuntat ca e gata apartamentul si ca o sa fie nevoie sa facem actele. Eu nu ma mai incadrez la credit in momentul acesta si trebuie sa mai treaca trei luni de cand voi incepe la noul job ca sa ma pot incadra din nou la un credit imobiliar. Intrebarea mea este daca e legal sa ma oblige sa inchei contractul cu 5 luni mai devreme fata de termenul prevazut in antecontract si daca as putea sa fac ceva astfel incat sa mai prelungesc macar cu trei luni pana la semnarea contractului.

Multumesc mult pentru eventualele raspunsuri.
Răspuns la discuția Disponibilizari in firma
Multumesc pentru raspuns, voiam sa am si o baza legala la ceea ce solicit, avand in vedere ca in contract nu am mentionate salarii compensatorii incerc sa obtin mai mult decat 1.
Răspuns la discuția Disponibilizari in firma
si cum as putea face asta? ca presupun ca firma nu e dispusa sa imi dea 12 salarii compensatorii...
Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat, am fost anuntata ca datorita faptului ca sunt restructurari in firma si pentru ca sunt underperforming.. am fost disponibilizata si ca pana la 31 martie trebuie sa plec, se ofera un salariu compensatoriu, ce ma sfatuiti sa fac? eu le-am transmis deja ca sunt dispusa sa plec dar cu 3 salarii compensatorii