avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Am urmatoarea speta: am facut o promisiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Am urmatoarea speta: am facut o promisiune bilaterala ...

Buna seara,

Am urmatoarea speta: am facut o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un apartament in 12.03.2021 + contract de rezervare imobiliara in 15.02.2021, am platit avansul de 5% urmand ca diferenta sa o platesc prin credit in momentul in care urma sa fie gata acest apartament. Pe ambele este mentionat "termen de perfectarea contractului pana la 28.02.2022, cel tarziu". Eu intre timp am ramas fara job cateva luni si urmeaza sa incep la o alta companie de saptamana urmatoare. Astazi dezvoltatorul m-a anuntat ca e gata apartamentul si ca o sa fie nevoie sa facem actele. Eu nu ma mai incadrez la credit in momentul acesta si trebuie sa mai treaca trei luni de cand voi incepe la noul job ca sa ma pot incadra din nou la un credit imobiliar. Intrebarea mea este daca e legal sa ma oblige sa inchei contractul cu 5 luni mai devreme fata de termenul prevazut in antecontract si daca as putea sa fac ceva astfel incat sa mai prelungesc macar cu trei luni pana la semnarea contractului.

Multumesc mult pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:01, 21 Octombrie 2021
Daca antecontractul nu prevede ca termenul va putea fi restrans dupa bunul plac al dezvoltatorului (prin manifestarea unilaterala de vointa a sa), si , cel mai probabil nu prevede asta, dezvoltatorul nu va poate obliga sa incheiati actul mai devreme de termenul maxim stabilit, chiar daca apartamentul este finalizat. Studiati cu atentie antecontractul si, eventual, cereti lamuriri in acest sens de la notarul public care a autentificat actul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am încheiat un antrecontract în octombrie pt un ... nixetro nixetro Buna seara. Am încheiat un antrecontract în octombrie pt un apartament nou care va fi gata în aprilie 2021(termenul dat de dezvoltator). In antecontract ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea situatie: anul trecut am inceput procesul ... johndoe222222 johndoe222222 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: anul trecut am inceput procesul de achizitie a unei locuinte, am facut o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi cumpar o casa? laurman76 laurman76 Detin un apartament la care am o ipoteca pentru un credit de nevoi personale. As dori sa vand acest apartament si sa îmi cumpăr o casa. As vrea sa mut ... (vezi toată discuția)