avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am urmatoarea situatie: anul trecut am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am urmatoarea situatie: anul trecut am inceput procesul ...

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: anul trecut am inceput procesul de achizitie a unei locuinte, am facut o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cu dezvoltatorul imobiliar, dar din cauza ca actele de la primarie nu au fost gata, termenul promisiunii a fost depasit- mai exact cu un an. In urma cu cateva luni, am semnat un proces verbal de predare-primire cu dezvoltatorul imobiliar, acesta dandu-si acordul ca locuita sa fie folosita, stadiul ei fizic fiind finalizat. Am discutat recent cu dezvoltatorul pentru reinnoirea promisiunii bilaterale de vanzare-cumparare, intrucat inca e expirata, si a spus ca procesul verbal semnat reprezinta o prelungire tacita a promisiunii. Este valida aceasta afirmatie?
La acest moment trebuie încheiat contractul de vânzare-cumpărare in forma autentica.
Nu putem face contractul de vanzare-cumparare pentru ca actele nu sunt finalizate de la primarie.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2022
johndoe222222, utilizator
In astfel de situatii se incheie act aditional la promisiunea de vanzare-cumparare prin care se prelungeste termenul initial. In situatia in care nu se respecta termenul de incheiere a contractului in forma autentica, termen prevazut in promisiune, legea prevede ca se poate introduce actiune in instanta pentru obligarea debitorului la incheierea contractului in termen de 6 luni de la data expirarii termenului, fiind un termen de prescriptie se impune incheierea unui act aditional.

Cu stima.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul aditional redactat de notar prin care mi se se prelungeste ... Fanache1962 Fanache1962 Actul aditional redactat de notar prin care mi se se prelungeste promisiunea bilaterala de vanzare cumparare se termina cu:Incheiere de legalizare de ... (vezi toată discuția)
Promisiune semnata, dar dezvoltatorul nu poate livra apartamentul Dorel_25 Dorel_25 Buna seara, Ma aflu in situatia in care am semnat anul trecut cu un dezvoltator o promisiune de cumparare. Termenul de livrare al apartamentului in ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)