Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: anul trecut am inceput procesul de achizitie a unei locuinte, am facut o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cu dezvoltatorul imobiliar, dar din cauza ca actele de la primarie nu au fost gata, termenul promisiunii a fost depasit- mai exact cu un an. In urma cu cateva luni, am semnat un proces verbal de predare-primire cu dezvoltatorul imobiliar, acesta dandu-si acordul ca locuita sa fie folosita, stadiul ei fizic fiind finalizat. Am discutat recent cu dezvoltatorul pentru reinnoirea promisiunii bilaterale de vanzare-cumparare, intrucat inca e expirata, si a spus ca procesul verbal semnat reprezinta o prelungire tacita a promisiunii. Este valida aceasta afirmatie?
In astfel de situatii se incheie act aditional la promisiunea de vanzare-cumparare prin care se prelungeste termenul initial. In situatia in care nu se respecta termenul de incheiere a contractului in forma autentica, termen prevazut in promisiune, legea prevede ca se poate introduce actiune in instanta pentru obligarea debitorului la incheierea contractului in termen de 6 luni de la data expirarii termenului, fiind un termen de prescriptie se impune incheierea unui act aditional.