avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actul aditional redactat de notar prin care mi se se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actul aditional redactat de notar prin care mi se se prelungeste ...

Actul aditional redactat de notar prin care mi se se prelungeste promisiunea bilaterala de vanzare cumparare se termina cu:Incheiere de legalizare de semnatura.Este corect?
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 17:21, 17 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este corect. De ce aveti dubii?
Buna ziua,
Pentru ca niste vecini din bloc au dat in judecata notariatul respectiv pentru ca actul aditional de prelungire a promisiunii bilaterale de vanzare cumparare nu se incheie cu legalizare act aditional ci cu legalizare specimen de semnatura,acuzand notarul respectiv ca ar fi complotat cu dezvoltatorul imobiliar.
Va multumesc foarte mult
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Promisiunile de vanzare-cumparare nu se incheie in mod obligatoriu in forma autentica. S-a apelat la legalizarea semnaturii ca o forma de protectie suplimentara fata de un inscris sub semnatura privata. La fel de bine actul putea fi atestat de un avocat.
Contractul final se incheie obligatoriu la notar, care va emite de acea data o Incheiere de autentificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am urmatoarea situatie: anul trecut am inceput procesul ... johndoe222222 johndoe222222 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: anul trecut am inceput procesul de achizitie a unei locuinte, am facut o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Dacă nu exista cadastru și intabulare pot face un precontract ... Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă nu exista cadastru și intabulare pot face un precontract de vînzare cumpăr (vezi toată discuția)
Necesitate incheiere act aditional Ionut Moncea Ionut Moncea Buna ziua, Doresc sa cumpar un loc de parcare, am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare care a expirat in luna Noiembrie 2017 dar nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)