avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Am încheiat un antrecontract în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Am încheiat un antrecontract în octombrie pt un ...

Buna seara. Am încheiat un antrecontract în octombrie pt un apartament nou care va fi gata în aprilie 2021(termenul dat de dezvoltator). In antecontract termenul ar fi începând cu 3 luni de la data încheierii antecontractului si maxim iulie 2021. Intrebarea mea ar fi în cazul în care nu reușesc sa strâng toata suma care a mai rămas de dat (cash), am dat doar avansul la inceput, pana la finalizarea apt, se poate face o prelungire sau ceva de genul? La modul daca ar fi gata în martie-aprilie si mai am nevoie de o luna-2 în plus sa pot strange toata suma? Ce variante as avea?
Cel mai recent răspuns: MC Popa , utilizator 18:36, 27 Noiembrie 2020
Depinde ce aveti stabilit in antecontract.depinde daca dezvoltatorul e de acord cu aceasta prelungire...trebuie studiat cazul.consultati un avocat căruia sa-i arătați actele si veti găsi cea mai buna solutie
Daca antecontractul prevede ca termen de perfectare a vanzarii iulie 2021, acesta profita dezvoltatorului dar si dumneavoastra in sensul ca, daca antecontractul nu prevede altfel, nu puteti fi obligat sa cumparati (si sa achitati integral pretul) inainte de acest termen.
Da, asta scrie în antecontract, iulie 2021 ar fi maximum, si in cazul unui credit bancar se poate prelungi cu 3 luni in anumite condiții de comun acord pe ambele părți. Pe mine ma interesează dacă apt. ar fi gata mult mai devreme de iulie, se poate "jongla" cu perioada aceea?

MihailZC a scris:

Daca antecontractul prevede ca termen de perfectare a vanzarii iulie 2021, acesta profita dezvoltatorului dar si dumneavoastra in sensul ca, daca antecontractul nu prevede altfel, nu puteti fi obligat sa cumparati (si sa achitati integral pretul) inainte de acest termen.

Nu, daca antecontractul nu prevede ceva de genul " termenul pentru perfectarea contractui de vanzare este X iulie 2021, dar nu mai tarziu de X zile/luni de la data finalizarii constructiei/operatiunii de apartamentare a imobilului " sau ceva asemanator.
La fel cum dumneavoastra nu ati fi putut solicita restituirea avansului, eventual impreuna cu penalitati, anterior termenului maxim stabilit, nici vanzatorul nu va poate pretinde sa achitati pretul anterior/sa pierdeti avansul achitat.
Cel mai bine incercati sa vorbiti cu dezvoltatorul si sa-i explicati situatua. Tinand cont ca vreti sa prelungiti doar cu 2 luni ar putea intelege.

nixetro a scris:

Da, asta scrie în antecontract, iulie 2021 ar fi maximum, si in cazul unui credit bancar se poate prelungi cu 3 luni in anumite condiții de comun acord pe ambele părți. Pe mine ma interesează dacă apt. ar fi gata mult mai devreme de iulie, se poate "jongla" cu perioada aceea?

MihailZC a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional antecontract vanzare-cumparare imobil prima casa diana_fed diana_fed Buna seara, Pe 18 februarie 2015 am semnat la notar un antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil nou (achitand dezvoltatorului si avansul de 5%), ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am urmatoarea speta: am facut o promisiune bilaterala ... florentina333 florentina333 Buna seara, Am urmatoarea speta: am facut o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un apartament in 12.03.2021 + contract de rezervare imobiliara ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ma poate ajuta și pe mine cineva cu un sfat, am făcut ... Dinicica6 Dinicica6 Bună Ziua Ma poate ajuta și pe mine cineva cu un sfat, am făcut anul trecut prin aprilie o promisiune de cumpărare prin credit ptima casa pentru un ... (vezi toată discuția)