avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună Ziua Ma poate ajuta și pe mine cineva cu un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună Ziua Ma poate ajuta și pe mine cineva cu un sfat, am făcut ...

Bună Ziua
Ma poate ajuta și pe mine cineva cu un sfat, am făcut anul trecut prin aprilie o promisiune de cumpărare prin credit ptima casa pentru un apartament ce se afla în construcție cu termen de finalizare în septembrie 2021, acesta nu a fost terminat și am prelungit promisiune pana în 28 februarie,bine înțeles ca nici acuma nu a fost gata și am vrut prelungirea și am vorbit cu dezvoltatorul și a zis ca o sa mergem sa prelungim și după nu mi.a mai răspuns la telefon îl tot sun de 3 săptămâni și nu dau de el.
Eu cred ca nu vrea sa mi-l mai vândă deoarece sau scumpit apartamente destul de mult și nu ii mai convine sa mi-l dea la prețul asta.
Are voie sa se răzgândească asa fără motiv?
Mulțumesc mult.

Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:59, 18 Martie 2022
are voie sa facă orice crede de cuviință. însă ce prevede contractul (promisiunea) cu privire la această răzgândire?
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
adriandimitriu, utilizator
Buna ziua!

Sunt foarte importante clauzele contractuale in aceasta situatie. Mergeti cu acea promisiune la un avocat si va va spune ce puteti face.

Eventual puteti formula o actiune pentru obligarea dezvoltatorului la incheierea actului aditional sau a contractului de vanzare ori o actiune prin care sa solicitati returnarea avansului acordat.
ce contract de vanzare? inca nu exista obiectul vanzarii.
mergeti la notarul la care ati facut antecontractul (puteti si la altul, dar e de preferat), stabiliti cu el o data si o ora pentru prelungirea antecontractului (intr-o saptamana, sa zicem) si solicitati notarului sa-l notifice pentru acest lucru. daca nu se prezinta, notarul va face o incheiere in acest sens si va puteti duce in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract expirat. cum putem determina dezvoltatorul să finalizeze construcția? Miryamkore Miryamkore Buna ziua, Anul trecut cam pe vremea aceasta impreuna cu sotul meu am semnat un antecontract pentru o casa care urma a fi construita si a fi gata in mai ... (vezi toată discuția)
Incalcarea unei promisiuni bilaterale de vanzare cumpare adryanaok adryanaok Buna ziua, As dori sa intreb unde ar trebui sa merg si ce ar trebui sa fac daca termenul de semnare a unui Antecontract pentru apartament - Promisiune ... (vezi toată discuția)
Precontract apartament catalin71 catalin71 Buna ziua ! Am semnat un precontract la un apartament urmand ca la o data ulterioara cand achit diferenta proprietarul sa semneze contractul final. Acesta ... (vezi toată discuția)