avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract expirat. Cum putem determina ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract expirat. Cum putem determina dezvoltatorul să finalizeze construcția?

Buna ziua,

Anul trecut cam pe vremea aceasta impreuna cu sotul meu am semnat un antecontract pentru o casa care urma a fi construita si a fi gata in mai anul acesta. Nici pana in prezent casa nu este gata,iar dezvoltatorul nu ne da nici un termen pt un nou termen. Am dat un avans de 20% din valoarea imobilului iar din mai nu am mai reusit sa discutam cu dezvoltatorul din motive ca e foarte aglomerat, are probleme si alte scuze...insa ne-a zis posibilitatea de a ne razgandi de a achizitiona casa.
In antecontract este stipulata o clauza numai pt noi, cumparatorii, in cazul in care ne razgandim sa pierdem o parte din avans, insa pt vanzator nici o clauza in cazul in care nu isi respecta termenul de constructie.
Am vrea o parere despre ce am putea face mai departe. Nesinceritatea si lipsa de comunicare a dezvoltatorului ne pune pe ganduri si avem temerea ca nici anul acesta casa nu va fi finalizata. Antecontractul nu mai e valabil, insa vanzatorul a specificat ca vom face a prelungire in momentul in care casa este gata.
Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi va rog?

Multumesc!




Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Miryamkore , utilizator 19:51, 2 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La intocmirea antecontractului trebuia sa apelati la ajutorul unui specialist astfel incat sa nu ajungeti in situatia actuala. Daca nu aveti clauze penalizatoare nu aveti cum sa ii cereti daune. Antecontractul trebuia prelungit anterior expirarii.
Apelati la un avocat sa il notifice pe dezvoltator cu privire la nefinalizarea casei la termmenul din antecontract.
Buna ziua, Multumesc pentru raspuns. Nu doresc sa cer daune de la dezvoltator. Vreau sa prelungim contractul cu noul termen de finalizare a constructiei si daca este posibil totodata sa anexam si clauze care ar presupune ca cel care nu respecta contractul sa plateasca daune.
In concuzie, contractul este expirat, dezvoltatorul nu doreste (inca de dinainte de a expira contractu si trece I trim decand am vorbit ultima data) sa se intalnesca cu noi la notar sa-l reinoim, efectiv nu raspunde la apeluri.
A lasat impresia ca asteapta sa ne razgandim, la casa nu a mai lucrat de 2 luni, el totodata finalizaznd restul caselor din cartier, contractate dupa noi si spun asta datorita faptului ca sunt proiecte de case pe care nu le avea in perioada cand ne-a prezentat oferta.
Initial am vrut sa stim daca este cazul sa mergem la un avocat in drep imobiliar, daca exista si o alta solutie.
Multumesc frumos de raspuns Cyan. Ne-am dat seama dupa ce am incheiat antecontractul de faptul ca ar fi trebuit sa consultam un avocat inainte.
Notificati dezvoltatorul, inscrieti promisiunea in CF pana atunci, chemati-l la un termen exact sa negociati, introduceti si pentru el o clauza penala.
Antecontractul a ajuns la termen.
Prin urmare,daca in contract ati introdus o clauza cu privire la avans,aceasta trebuie aplicata.

Nu intervine rezolutiunea promisiunii bilaterale de vanzare -cumparare cata vreme antecontractul a atins termenul pentru care a fost perfectat.

Transmiteti o notificare societatii care trebuia sa execute lucrarea.

Succes.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multusmesc tuturor pentru timpul acordat si pentru raspunsuri. Mergem sa cautam un avocat saptamana asta. Am sa va tin la curent cum am iesit din situatia de fata. Sanatate multa va doresc si numai ganduri de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ma poate ajuta și pe mine cineva cu un sfat, am făcut ... Dinicica6 Dinicica6 Bună Ziua Ma poate ajuta și pe mine cineva cu un sfat, am făcut anul trecut prin aprilie o promisiune de cumpărare prin credit ptima casa pentru un ... (vezi toată discuția)
Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)