avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Incalcarea unei Promisiuni bilaterale de Vanzare ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Incalcarea unei Promisiuni bilaterale de Vanzare Cumpare

Buna ziua,

As dori sa intreb unde ar trebui sa merg si ce ar trebui sa fac daca termenul de semnare a unui Antecontract pentru apartament - Promisiune Bilaterala de Vanzare Cumparare, este incalcata. (apartamentul se va cumpara prin Prima casa)
Mai exact, documentul expira in data de 3.05, prin acordul partilor se poate prelungi. Dar in contract am anumite lucruri specificate.
- pana la data de 3.05 - sau data la care se va semna actul de vanzare cumparare, vanzatorul se obliga sa aduca anumite documente printre care si o ipoteca pe teren. (aici e un pic confuz, revin)
- pana la data semnarii actului sa fie finalizat apartamentul fara probleme legate de constructie /documente.

Apartamentul are peretii decojiti, umiditate, mucegai... Documentele pentru radierea ipotecii inca nu exista. Pentru acest lucru din partea dezvoltatorului in colborare cu banca, se propusese un act aditional prin care eu trebuia sa semnez acel act de vanzare cumparare dar ulterior sa se ridice ipoteca in termen de 3 zile. Dupa semnarea actului, banca ar fi depus suma de bani intr-un cont fara a putea fi ridicati pana la prezentarea radierii.
In prezent dosasrul nu a mers la fondul de garantare din acest motiv - lipsa tutror documentelor in special al radierii.(motiv pentru care nu sunt foarte mult de acord sa semnez daca nu sunt predate toate documentele)

In contract exista o mentiune, si anume ca daca vanzatorul nu preda documentele si constructia nu este conform prezentarii in antecontract pot cere in instanta suma avansului integral sau cred dublu in acest caz.

Va rog frumos daca puteti sfatuiti-ma ce as putea face pentru ca nu mi se pare corect sa semnez un act incalcand altul si nu vad logica nici incredere nu am.


Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: adryanaok , utilizator 22:01, 24 Aprilie 2017
Mai intai mergeti pe 03.05.2017 la notarul unde ati semnat promisiunea blaterala. Daca vanzatorul nu se prezinta, rugati notarul sa incheie un act prin care acesta nu si-a indeplinit obligatia de prezentare. Daca se amana pentru neprezentarea actelor atunci se va incheia o amanare in acest sens, daca o sa doriti si daca va avantajeaza d.p.d.v. al clauzelor contractuale stipulate in promisiunea de vanzare-cumparare. In acest sens la termenul urmator stabilit de comun acord veti vedea ce poate sau ce acte aduce vanzatorul. In cazul in care nu reusiti sa ajungeti la o inteegere la notariat, atunci il puteti actiona in judecata cu actiune in rezolutiune a promisiunii de vanzare - cumparare.
Multumesc frumos pentru raspunsul dat.
In prezent Vanzatorul (dezvoltatorul) si banca sunt in discutii ..de vreo 2 saptamani in legatura cu metoda de solutionare. Am cerut respectarea antecontractului, dar daca sa presupunem ca il va respecta, partial, va aduce radierea , banca va trimite dosarul la fondul de garantare, in acest timp se va atinge acea data de 03.05, in acest caz as putea prelungi antecontractul dat fiind faptul ca s-a tinut de cuvant sa aduca actele - sper sa si repare peretele... pana la data respectiva..., corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notarea promisiunii in cartea funciara SaraK SaraK Buna, Am o nelamurire legata de urmatoarele clauze dintr-un contract de rezervare: [i]4.1 Promisiunea nu va fi notată în Cartea Funciară. În cazul ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament alex_32 alex_32 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament nou, intr-un ansamblu de mai multe blocuri in constructie, de la dezvoltator cu cash(avans la antecontract si plata ... (vezi toată discuția)
Contract la notar katalyna76 katalyna76 Buna ziua! Va rog spuneti-mi si mie in baza caror documente intocmeste notarul contract vanzare cumparare intre mine (potential cumparator), si dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)