Un contract din câte știu eu și am încheiat cu alți furnizori presupune un draft 2-3 foi în care sunt stipulate multe lucruri atât de-o parte cât si de alta. Cum să respecți niște termeni când nu ai cunoștință de ei. Puneți-vă în loc meu. La momentul cablării ce le era greu să aducă și acest contract. Eu nu eram la adresa respectivă, Îl semna soacra mea, o instiintasem. Lipsa de profesionalism zonal, ce au zis, hai că e la țară merge și fără.
Florin Cornea a scris:
Oferta acceptata valoreaza contract. Potrivit art. Art. 1188
" Oferta de a contracta
(1) O propunere constituie ofertă de a contracta dacă aceasta conţine suficiente elemente pentru formarea contractului şi exprimă intenţia ofertantului de a se obliga în cazul acceptării ei de către destinatar.
(2) Oferta poate proveni de la persoana care are iniţiativa încheierii contractului, care îi determină conţinutul sau, după împrejurări, care propune ultimul element esenţial al contractului. " Iar potrivit art. 1196 : " Încheierea contractului
Acceptarea ofertei
(1) Orice act sau fapt al destinatarului constituie acceptare dacă indică în mod neîndoielnic acordul său cu privire la ofertă, astfel cum aceasta a fost formulată, şi ajunge în termen la autorul ofertei. Dispoziţiile Art. 1186 rămân aplicabile. " In concluzie pe baza ofertei acceptate cu datele dvs. de CI va dovedi in instanta existenta intelegerii contractuale finalizate cu instalarea internetului chiar in lipsa formei scrise a contractului.