avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate mitu3252

Activitate mitu3252

Răspuns la discuția Calcul diurnă sofer
Va multumesc de răspuns dar consider ca nu e ok . Sa vă prezint mai indetaliat. Sa ținem cont de faptul ca la ceck-in in aeroport trebuie sa fii cu minim 2 ora mai devreme. Eu sunt din C-ta. Plec din C-ta la ora 01:00 ajung la aeroport la ora 04:00. Aici fac ceck-in si trec în zona libera undeva după ora 05:00. Avionul are decolare la ora 06:20 catre UE. După 9 săptămâni plec din UE catre RO cu un avion care decolează la ora 09:20 si aterizează in RO la ora 13:30. De la aeroport pana acasa fac alte 3 ore. Adică ajung acasă cel mai devreme la ora 17:00. Iar acum ținând cont de faptul ca undeva in lege se stipulează ca diurnă se acorda persoanelor care se îndepărtează de firma cu minim 50 km iar alta lege stipulează cadelegatii care se încadrează atât la diurnă internă cât si externa vor primi suma cea mai mare oare nu cumva eu sunt plătit de când plec din C-ta si pana ajung înapoi în C-ta? Asta însemnând ca majoritatea orelor atât dus cât si întors ma incadrez la diurnă cea mai mare? Va multumesc.

Cornel Vasile a scris:

Va expun din practica uzitata de angajatorii pe care-i cunosc , perioada pentru care este acordata diurna în valută se calculeaza astfel:
a) de la momentul decolării avionului, la plecarea în străinătate şi pana la momentul aterizării avionului, la sosirea în ţară;

b) de la momentul trecerii cu trenul sau cu mijloacele auto prin punctele de trecere a frontierei de stat a României, atât la plecarea în străinătate, cât şi la înapoierea în ţară.

Pentru fracţiunile de timp care nu însumeaza 24 de ore, diurna este acordata astfel: 50% până la 12 ore şi 100% pentru perioada care depaseste 12 ore.


Buna ziua si va multumesc pt răspunsul la întrebarea anterioara. Urmatoarea problema pe care nu o inteleg: diurnă externă de calculează la 24 ora din clipa în care decolează avionul si pana în clipa în care aterizează sau a vb de 24 ore zi. Mai exact conform calculelor contabile avionul pleacă la ora 06:00 iar pana a doua zi la ora 06:00 sunt 24 ore. Sau a vb de faptul ca decolez la 06:00 iar pana la ora 24 a zilei am mai mult de 12 ore deci iau diurnă întreaga. Iar la întoarce dumneaei calculează ca de la ora 06:00 si pana la ora 09:00 când avionu pleacă înapoi catre RO sunt 24 ora pline si 3 ore pe care nu îmi poate sa îmi dea decat diurnă pe o zi de extern. Specific ca avionu aterizează in RO la ora 13:30 iar eu pana acasa mai fac încă 3 ore. Va multumesc
Răspuns la discuția CIM corect sau incorect
Va multumesc.
Buna seara. Lucrez ca sofer pe comunitate si am semnat un contract în care este stipulat salariu minim de 2080 pe tara plus diurnă de 2330 pe lună. Problema este: pe lună Februarie mi sa dat diurnă calculată la 2330÷30=77,6×28=2174 euro. Am intrebat patronu de ce asa si a spus ca asa se calculează. Adică diurnă împărțită la 30 zile înmulțit cu zile muncite. A corect? Deoarece daca era asa eu stiu ca trebuia sa fie trecută in contract diurnă pe zi si nu pe lună. Va rog sa ma lămuriți. Va multumesc.