avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Activitate Eu84

Activitate Eu84

Răspuns la discuția Legături personale cu minorul
Am făcut cerere ordonanța președințială sau cum se zice pentru înapoiere minor până la soluționarea divorțului dar aștept să fiu chemat în instanță.nelamutirea mea este daca are vreun drept soția sa nu lase minorul sa mă vadă sau sa vb cu mine.de 2 săptămâni de când e plecata la tatăl ei nu știu nimic de copil la tl numi răspunde soția la mesaje deloc am fost și am cautato la tatăl ei nu a ieșit nimeni sami de-a un răspuns.eu practic nu știu nimic de 2 săptămâni de copil.ma blocat vor fcb la tel nu răspunde.are acest drept ???

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Calea cea mai rapidă este ordonanța președințială, în acest sens se va statornici un program de vizită având caracter vremelnic (până la soluționarea procesului pe fond) și veți avea un instrument de constrângere de care să vă prevalați!

Răspuns la discuția Legături personale cu minorul
Vreau să știu dacă soția are acest drept nu știu nimic de copil de 2 săptămâni.am fost la rudele ei nu a ieșit nimeni afară să-mi de-a un răspuns.are acest drept de ami nterzice
Să nu pot avea legături cu minorul??simt că psihicul meu cade încet neștiind nimic de copil
gi-jane2 a scris:

Puteti cere in instanta ca locuinta copilului sa fie la dvs si in subsidiar program de vizita daca nu vi se admite cererea, iar pe calea ordonantei presedintiale, program de vizita.

Buna dimineața am o scurta întrebare dacă îmi poate da cineva un răspuns la ea.sotia are 2 săptămâni de când a plecat in vizita la tatăl ei cu minorul in vârsta de 3 ani in alt judet.de atunci îmi interzice orice drept de a avea legături cu minorul nefiind divorțați sau având o hotărâre judecătorească.a fost sunata de la serviciul de asistență socială 1 săptămână nu a răspuns a fost sunata de către poliție nu a răspuns mie la fel nu îmi raspund la telefon nici la mesaje.ce asi putea face in acest caz are acest drept??
Va înțeleg sfatul ce mi l-ați dat și va mulțumesc pentru el. De 3 zile soția este plecata la bunica ei în alt județ cu copilul fără. A fi divorțati sau a avea o hotărâre judecătorească în care sai încredințeze copilul. Eu nu îmi permit sa merg la locuință unde este soția și a-și vrea să aduc copilul înapoi aici pentru că mergea la grădiniță în oraș condiții bune față de grădinița de la țară toate condițiile pe care un copil are nevoie. După 2 luni plecata în Italia a venit și a plecat cu copilul la bunica ei fără a exista o hotărâre judecătorească. Ce ași putea face să stau alături de copil menționez că eu lucrez soția nu doar cei trimite mama ei din italia

Liliana Gradinaru a scris:

Nu va suparati, va rog, ca nu e opinia mea, e legea. Cum fara bani nu puteti trai, gasiti sa adaptati gradinita la nevoile voastre si nu invers.

Pana în decembrie am muncit doar eu am fost plecat în străinătate am întreținut familia. Cum pot sa merg acum la munca dacă copilul merge la ora 9 la grădiniță și la ora 12 merg sa o eau de la grădiniță. În 3 ore făceam curățenie mâncare după amiaza ma ocupam strict de copil

Liliana Gradinaru a scris:

Faptul ca minorul mergea la gradinita inseamna ca puteati munci. Lipsa veniturilor este un mare impediment, nu poti creste un copil fara venituri.
Apoi, ea e plecata de doar doua luni, depinde de situatia exacta, ce face, daca puteti vb cu ea, daca e in pericol, daca e libera sau nu... depinde daca s-a adaptat, are job, nu are, are o locuinta, e tolerata la prieteni...
E nevoie de mai multe date. Parerea mea e sa vedeti intai cum gasiti un job, caci ambii parinti trebuie sa intretina un minor, apoi sa va ganditi daca vreti copilul sau daca nu doriti sa fie al dv. si apoi vorbiti cu un avocat. Luati lucrurile incet, in ordine. Dar intai faceti rost de mijloace de trai, de un job.

Sa înțeleg ca dacă soția a părăsit domiciliul și nu sa interesat de minor timp de 2 luni ceea ce am. Martori sa dovedesc toate astea am șanse sa mi se încredințeze copilul?? Precizez ca în acest timp am fost și la politie și am declarat situația noastră. Acum îmi zice după 4 ani ca nu copilul meu și o sa dovedească legal. Dacă se dovedește ca nu e copilul meu și ma folosit timpul asta de 4 ani ce se poate întâmpla??? Ma refer un sfat spre binele meu dacă exista.
Buna ziua. A-și dori doar un sfat de la specialiști în domeniu. Soția a fost plecata timp de 2 luni în Italia de comun acord. După 2 săptămâni ea sa schimbat radical de mine și u mai ținea legătură asa cum era normal. Menționez ca avem un copil de 3 ani ce a stat cu mine în acest timp mergând zi de zi la grădiniță. Nu mea trimis nici un ban în acest timp pentru minor nici pentru cheltuielile casei deși eu aveam copilul în grija nu puteam merge sa lucrez. Ce șanse am. Sa câștig copilul în instanta.