avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legături personale cu minorul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legături personale cu minorul

Buna dimineața am o scurta întrebare dacă îmi poate da cineva un răspuns la ea.sotia are 2 săptămâni de când a plecat in vizita la tatăl ei cu minorul in vârsta de 3 ani in alt judet.de atunci îmi interzice orice drept de a avea legături cu minorul nefiind divorțați sau având o hotărâre judecătorească.a fost sunata de la serviciul de asistență socială 1 săptămână nu a răspuns a fost sunata de către poliție nu a răspuns mie la fel nu îmi raspund la telefon nici la mesaje.ce asi putea face in acest caz are acest drept??
Cel mai recent răspuns: Eu84 , utilizator 13:57, 26 Martie 2019
Puteti cere in instanta ca locuinta copilului sa fie la dvs si in subsidiar program de vizita daca nu vi se admite cererea, iar pe calea ordonantei presedintiale, program de vizita.
Vreau să știu dacă soția are acest drept nu știu nimic de copil de 2 săptămâni.am fost la rudele ei nu a ieșit nimeni afară să-mi de-a un răspuns.are acest drept de ami nterzice
Să nu pot avea legături cu minorul??simt că psihicul meu cade încet neștiind nimic de copil
gi-jane2 a scris:

Puteti cere in instanta ca locuinta copilului sa fie la dvs si in subsidiar program de vizita daca nu vi se admite cererea, iar pe calea ordonantei presedintiale, program de vizita.


Sesizaţi Poliţia din localitatea unde presupuneţi că a mers soţia cu copilul, ei vor merge la adresă şi, cu siguranţă, veţi primi veşti. Nu este reglementată vreo interdicţie de a pleca un copil cu un părinte şi nici obligaţia cuiva de a răspunde la telefon, acestea sunt obligaţii morale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
adica va puteti duce sa va luati copilul, ziceti ca stiti unde e.
Ambii aveti drepturi egale si niciunul din parinti nu are dreptul de a-i ingradi celuilalt parinte vreun drept. Din pacate, nici nu sunt repercursiuni daca face asta.
Obtineti o hotarare judecatoreasca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Calea cea mai rapidă este ordonanța președințială, în acest sens se va statornici un program de vizită având caracter vremelnic (până la soluționarea procesului pe fond) și veți avea un instrument de constrângere de care să vă prevalați!

Alte discuții în legătură

Cum sa obtin o decizie judecatoreasca care sa suplineasca acordul tatalui? valentinau valentinau Am un copil de 1,9 ani.Sintem in proces cu tatal lui italian, aici in Romania. Din luna octombrie 2013 a fost stabilit domiciliul copiluli la mine, el avind ... (vezi toată discuția)
Deplasarea copiilor in tara si in strainatate c_mircea c_mircea Legea 272 Art. 18 (2) Deplasarea copiilor in tara si in strainatate se realizeaza cu instiintarea si cu acordul ambilor parinti; orice neintelegeri intre ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii - fosta sotie nu-mi permite sa vad baiatul ernest ernest Am divort de sotia si a ramas fiul meu de 12 ani la ea .Nu pot sal vad si sa l vizitez pt ca ea ia bagat in cap multe prostii si el ... (vezi toată discuția)