avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copii - fosta sotie nu-mi permite sa vad ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copii - fosta sotie nu-mi permite sa vad baiatul

Am divort de sotia si a ramas fiul meu de 12 ani la ea .Nu pot sal vad si sa l vizitez pt ca ea ia bagat in cap multe prostii si el saracul ar vrea dar nu se poate de ea si noul ei sot.Ce pot sa fac sa ajung la fiul meu ?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:34, 14 Februarie 2012
incercati un program de vizitare minor pe calea unei ordonante presedintiale pana la solutionarea definitiva a divortului.In cadrul divortului solicitati si stabilirea unui program de vizitare minor ca masura definitiva.
Am divorta si am si hotarirea judecatoreasca definitiva si irevocabila dar in ea nu scrie nimic de vizitarea mea pt copil.Mentionez ca eu si ea am fost de acord amaindoi sa ramaina copilul la ea dar copilul locuia la adresa socrilor mei (aici sa facut si ancheta sociala de Protectia copilului si totul a fost OK), Eu sunt in foarte bune relatii cu socrii mei si totul era super bine , pina cind ea sa certat cu parintii ei-socrii mei - si a luat copilul mai mult cu forta si de atunci doar pe la scoala in pauza pot sa l mai vad si sa vorbesc cit un pic cu el .Dar se vede ca el este invatat de Ex-sotia mea sa nu raspunda la telefon , email , sa nu primeasca nimic de la mine si de la bunicii lui care l au crescut si educat pina la varsta de 11 ani .Copilul este izolat fata de mine si fata de bunicii(socrii mei ) pe care ii iubeste foarte mult .Copilului ii este foarte frica de ex-sotia mea care il ameninta sau il pedepseste dar cumva incearaca sa intretina/primeasca ceva de la noi-eu si socrii mei. Vreau sal iau si eu in vizita sau in vacanta la mine , dar imi este imposibil, din cauza ei si a noului ei sot.Mai mentionez ca copilul in prezenta mea si a ei zice ca nu vrea sa vina cu mine , dar cind suntem doar noi , eu si el , el isi doreste sa vina cu mine.
Va rog mult un sfat , cam ce ar trebuii sa fac in acest caz? Cum sa procedez ?
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2012
ernest, utilizator
In acest caz, intentati o actiune prin care solicitati un program de vizitare minor.de ex:in prima si a treia saptamana din luna de vineri orele 16 pana duminica orele 18 , prima saptamana din vacanta de primavara, prima saptamana din vacanta de iarna si luna august din vacanta de vara.
Ati gresit ca nu ati cerut program de viztare la divort.

Insa va puteti remedia greseala acum prin deschiderea a doua procese.
Ar fi recomandabil sa va angajati avocat pentru a nu risca sa va vedeti copilul cand va depasi varsta de 16 ani...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretineri daca minorul locuieste pe perioada vacantei de vara cu cel care plateste susca lenuta susca lenuta asadar , situatia mea este aceasta... daca eu ìi platesc intretinerea,dar peste 2 saptamani si pe toata perioada de vara pina la inceperea noului an ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj si custodia copilului vladutepes vladutepes Buna! Sunt Vlad si as vrea sa va intreb cu ce ma aleg daca divorteaza sotia mea. Suntem casatoriti de peste 2 ani si avem si un copil de 1 an si 8 luni. E ... (vezi toată discuția)
Varsta la care un copil minor poate sa decida cu care dintre parinti sa stea susca lenuta susca lenuta buna seara.. am un baiat in varsta de 13 ani,si in urma divortului a fost incredintat bunicilor din partea tatalui, noi ne fiind in romania cind s-a desfasurat ... (vezi toată discuția)