avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj si custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj si custodia copilului

Buna! Sunt Vlad si as vrea sa va intreb cu ce ma aleg daca divorteaza sotia mea. Suntem casatoriti de peste 2 ani si avem si un copil de 1 an si 8 luni.
E prea mic sa-l iau de langa mama! Asa ca il las pana va creste!
Ne-am despartit de cateva luni (aproape 5 luni). Am fost plecat din tara ca sa-mi revin. Dupa ce m-am despartit, nu am mai fost deloc sa-l vad pe fiul meu deoarece verbal, mi s-a interzis sa-l vad pe fiul meu fara sa fiu insotit de cineva. Are dreptul sa-mi interzica ? M-a amenintat ca imi arunca lucrurile mele la gunoi daca nu vin cu cineva sa-mi ridic lucrurile mele. Mentionez ca nu iau nici un lucru pana nu avem un proces in privinta asta. Ce pot face daca imi arunca chiar lucrurile la gunoi? Am investit mult in apartament, mobila, plasma tv etc... Ei vor inchiria apartamentu.. Pana acum, nu mi-a trimis niciodata vreun sms sau apel despre fiul meu. Sotia mea este manipulata rau de tot de socrii. Din pacate, nu pot face nimic s-o intorc... Ce sanse sa am sa obtin custodia copilului (nu acum, e prea mic)? Eu nu acord niciodata divort. Sotia mea este imnuiata de socrii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
gi-jane2, moderator
Sotia Dvs este intr-adevar o problema. Cu calm si rabdare, indrumat de o persoana potrivita veti reusi sa stabiliti un echilibru in aceasta situatie.- Totul se rezolva
Mi-am zis si eu asta, dar degeaba! Cat traieste socrii, nu se rezolva nimic!
Daca imi arunca lucrurile mele la gunoi, ce pot face?
Daca vreau sa-l vad pe fiul meu si daca imi interzice, ce pot face? Socrii si sotia mea nu ma vor ca tata !
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
vladutepes, utilizator
1. chiar daca va opuneti la divort, pana la urma sotia tot va obtine desfacerea casatoriei daca poate aduce probe in acest sens;
2.nimeni nu va poate opri sa aveti legaturi personale cu minorul, iar autoritatea parinteasca va fi exercitata (ca regula) in comun de ambii; puteti cere la proces stabilirea unui program de vizitare a copilului, care va fi dispus de instanta;
3.partajul se face dupa divort (sau odata cu divortul, daca va intelegeti pe toate capetele de cerere);
4.daca va instraineaza sau distruge lucrurile personale puteti face plangere penala in acest sens la Parchet.
Multumesc pentru raspuns!
Pana acum, sotia mea nu a depus pentru ca nu-si permite! Poate ca cauta ceva sau cumpara vreun martor ca sa poate divorta, dar nu-mi pasa.
Chiar daca suntem despartiti, inca suntem casatoriti, problema este:
daca vreau sa-l vad pe fiul meu, problema este: nu ma primeste in locuinta lor si ce pot face? Macar sa fiu lasat sa l vad undeva in public sau chiar in sediul D.G.A.S.P.C.?
Puteti cere in instanta ca in interiorul programului de vizitare sa il luati pe copil in domiciliul dvs. (poate fi vorba si de locuinta parintilor dvs., de ex), puteti sa cereti sa il scoateti si la plimbare in parc.
La sediul unei institutii ar fi prea stresant pentru minor, iar interesul superior al copilului primeaza intotdeauna.

Alte discuții în legătură

Inca nu sunt divortat; cum pot vizita copilul meu? este sechestru? lucianlucian lucianlucian Buna seara Sotia a parasit domiciliul acum 3 saptamani, cu bebele nostru (s-a dus la parintii ei) si nu am acces la a-mi vizita bebele. Am fost sa vorbesc ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala pt. vizitare minor taticul taticul In conditiile in care am fost nevoit sa incep divortul, si am avut prima infatisare, vreau sa intreb daca este oportun sa cer ordonanta presedentiala ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii - fosta sotie nu-mi permite sa vad baiatul ernest ernest Am divort de sotia si a ramas fiul meu de 12 ani la ea .Nu pot sal vad si sa l vizitez pt ca ea ia bagat in cap multe prostii si el ... (vezi toată discuția)