avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inca nu sunt divortat; cum pot vizita copilul meu? ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inca nu sunt divortat; cum pot vizita copilul meu? Este sechestru?

Buna seara
Sotia a parasit domiciliul acum 3 saptamani, cu bebele nostru (s-a dus la parintii ei) si nu am acces la a-mi vizita bebele.
Am fost sa vorbesc cu sotia sa ne impacam, dar a venit soacra-mea si a sarit la bataie (banuiesc ca este o femeie bolnava mmintal). Sotia spune ca pot merge acolo sa-l vizitez, dar cum pot merge acolo daca nu sunt primit de socrii? Am certificat medico-legal, ca am fost batut. Daca inca nu sunt divortat, cum pot sa-mi vad copilul?
Sotia a spus ca singurul loc unde pot sa vizitez bebele este, la parintii ei acasa (stie ea ce stie.....).
Pe certificatul medico legal, mi s-au dat 4 zile de ingrijire. Am depus o plangere la politie. Care este amenda pentru un asemenea comportament?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:52, 25 Ianuarie 2010
promovati actiune de divort si cereti drept de vizitare minor....mai vedeti daca va impacati sau nu in proces....In paralel, pana la solutionarea pe fond, promovati si ordonanta presedentiala pe dreptul de vizitare.Consultati un avocat....Daca nu aveti o hotarare judecatoreasca, nici o autoritate nu cred ca se va baga....imi pare rau
Introduceti actiune de divort,cerand si dreptul de vizitare al minorului.
Trebuie sa luati insa legtura si cu un avocat pentru a va ajuta in aceasta problema.
daca sunteti hotarat, puteti investi instanta de judecata cu actiunea de divort, solicitand pe cale incidentala incredintarea minorului spre crestere si educare sau stabilirea unui program de vizitare a acestuia . ( in functie de ceea ce doriti dvs. ) .
impacarea partilor poate surveni in orice stadiu procesual.
competenta este instanta de la ultimul domiciliu comun al sotilor .
din punct de vedere moral si juridic , si dvs. aveti tot dreptul sa va vizitati copilul .

referitor la plangerea penala, socrii dvs. vor fii sanctionati cel mai probabil cu o amenda administrativa.
Pentru a vizita minorul fara ca socrii sa se poata opune aveti nevoie de o hotarare judecatoreasca obtinuta pe calea ordonantei presedintiale.
In functie de varsta copilului il puteti lua si la domiciliul dvs dupa un program de vizitare hotarat de instanta in functie de cererea dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
ordonanta presedentiala fara actiune pe fond se va respinge, deoarece este o hotarare vremelnica, pana la judecarea pe fond.

Alte discuții în legătură

Divort, partaj si custodia copilului vladutepes vladutepes Buna! Sunt Vlad si as vrea sa va intreb cu ce ma aleg daca divorteaza sotia mea. Suntem casatoriti de peste 2 ani si avem si un copil de 1 an si 8 luni. E ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi vizitez copilul ContSters228472 ContSters228472 Am si eu o intrebare. Sunt intr-un proces de divort. Am fost evacuat din apartamentul unde stateam impreuna cu sotia si copilul de socru. Apartamentul este pe ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala ma ajuta cu ceva? ioana71 ioana71 Buna ziua, am o problema. Sunt in divort cu sotul si de de acum o luna a luat copilul de acasa si l-a dus la socrii mei. Nu mi-a adus copilul sa il vad decat ... (vezi toată discuția)