avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate 55 Marius

Activitate 55 Marius

Tranziție pensie
Bună dimineața! Se poate face trecerea de la pensia militară la pensia din sistemul public! Mulțumesc! O zi bună!
Procesul este pentru obținerea unor drepturi salariale: ore noapte, ore suplimentare ore festive, etc. Ca urmare a faptului că nu accept să renunț la acțiunea judecătorească, să-mi fie forțată demisia printr-o detașare incomodă. ( O colegă ,parte în proces, a renunțat în urma anunțării detașării ) .

Cornel Vasile a scris:

Detaşarea este obligatorie pentru salariat, pentru prima perioadă, de cel mult un an. Însă pentru prelungirea detaşării este necesar acordul său.
[/quot
Bună ziua! Firma la care lucrez are obiective în toată țara. Am 30 de km de la reședință pănă la locul de muncă. Sunt în proces cu această firmă. Aștept să mă detașeze la un alt obiectiv, la o distanță de 250 - 350 de km, cum au făcut cu doi colegi,anul trecut. ( ei au demisionat ). Cum trebuie să procedez? Mulțumesc!
Asta nu vroiam! Dar am să o fac! Mulțumesc !

Cristina Filimon a scris:

Îmi pare rău. Este posibil să nu fi depus cererea.. vă sugerez să îi faceți plângere la barou dacă nu a luat nicio măsură.

Am căutat după numele meu, după numele angajatorului..... Nimic! Dl. avocat trage de timp, mereu găsește câte o scuză . Să faci rău este ușor, bine cam greu. Mulțumesc!

Cristina Filimon a scris:

Depinde de obiectul litigiului și cine a dat pe cine în judecată, dar din noiembrie pâbă în aprilie mi se pare un termen foarte mare ca să faci o cerere. Dar trebuie să vi se dea măcar un număr de înregistrare al dosarului, asta e clar.. Căutați la tribunalul din județul căruia sunteți domiciliat după numele dumneavoastră sau după numele angajatorului pe portal.just.ro

Bună ziua! Am un litigiu de muncă cu firma la care lucrez. La îndrumarea ITM , am angajat un avocat ( sesizările au fost adevărate ) . Din noiembrie 2021 până în aprilie 2022 a pregătit dosarul , și la trimis tribunalului. Nu am număr de dosar,nu știu cărui tribunal a trimis dosarul. . . Nu reușesc să comunic cu dânsul mă tot amână.Cum trebuie să procedez mai departe? Va mulțumesc! Cu stimă!
Bună ziua! Lucrez la o firmă de pază de 6 luni. Am vrut să fac un împrumut la o bancă. La verificarea lor la ANAF am descoperit că nu sunt plătite taxele. Apare doar o depunere pe 15.05.2019,pentru luna ianuarie, cu un venit net impozabil de 707 lei. ( neadevărat, am avut aprox.1800 lei). În această situație sunt toți colegii mei ( 45 - 55). Ce trebuie să facem să intrăm în legalitate? (vechimea, sănătate, șomaj) Multumesc!
Răspuns la discuția Taxă de pod Fetești
Nu am înțeles dacă am sau nu gratuitate! Nu mă descurc. Asta e! Mulțumesc!
Bună dimineața! Locuiesc în Fetesti și lucrez în Cernavoda. Naveta o fac cu masina firmei, rareori cu masina personala. Pot să beneficiez de gratuitate la trecerea prin Stația de Taxare Fetești? Mulțumesc!