avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Firma la care lucrez are obiective în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Firma la care lucrez are obiective în toată țara. ...

Bună ziua! Firma la care lucrez are obiective în toată țara. Am 30 de km de la reședință pănă la locul de muncă. Sunt în proces cu această firmă. Aștept să mă detașeze la un alt obiectiv, la o distanță de 250 - 350 de km, cum au făcut cu doi colegi,anul trecut. ( ei au demisionat ). Cum trebuie să procedez? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 7 Octombrie 2022
Daca ati deschis actiune in instanta, asteptati sa vedeti hotararea instantei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Detaşarea este obligatorie pentru salariat, pentru prima perioadă, de cel mult un an. Însă pentru prelungirea detaşării este necesar acordul său.
Procesul este pentru obținerea unor drepturi salariale: ore noapte, ore suplimentare ore festive, etc. Ca urmare a faptului că nu accept să renunț la acțiunea judecătorească, să-mi fie forțată demisia printr-o detașare incomodă. ( O colegă ,parte în proces, a renunțat în urma anunțării detașării ) .

Cornel Vasile a scris:

Detaşarea este obligatorie pentru salariat, pentru prima perioadă, de cel mult un an. Însă pentru prelungirea detaşării este necesar acordul său.
[/quot
în mod excepțional, angajatul poate refuza detașarea și din start, conform Codului muncii. Totuși, refuzul trebuie să se bazeze pe motive personale temeinice și este permis doar în mod excepțional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Re-detasare jaab jaab Buna ziua, ma confrunt cu o noua problema si nu stiu cum sa procedez. Imi expira perioada de un an de cand am am fost detasat si angajatorul vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, codul muncii prevede ca salariatul sa fie de acord ... Gabitaaa Gabitaaa Buna ziua, codul muncii prevede ca salariatul sa fie de acord cu detasarea? (vezi toată discuția)
Detasarea - obligotorie? IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna seara, va rog sa-mi spune-ti si mie daca pot refuza detasarea propusa de angajatorul meu la o alta societate, in conditiile in care nu am fost intrebata ... (vezi toată discuția)