avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... re-detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

re-detasare

Buna ziua, ma confrunt cu o noua problema si nu stiu cum sa procedez. Imi expira perioada de un an de cand am am fost detasat si angajatorul vrea sa ma detaseze din nou pentru a scapa de mine. Pot refuza noua detasare? Am un motiv destul de temeinic, am tatal foarte bolnav (cardiac) si eu nu prea pot avea grija de el cum trebuie din cauza ca la locul unde sunt detasat programul e un incovenient fiind mai tot timpul plecat la serviciu. Ma pot obliga sa semnez din nou daca eu numai vreau? Un raspuns imi este de mare ajutor. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 29 Decembrie 2010
Potrivit prevederilor Codului Muncii,detaşarea poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult un an.
În mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s-a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 în 6 luni.
Salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.
Scuze ca revin cu o intrebarela problema mea. La prelungirea detasarii nu trebuie si acordul meu in scris? Pai eu nu mai vreuu si gata!! Daca refuz ce poate sa imi faca? Cercetare disciplinara? Va rog sa imi da-ti un raspuns concret...si va multumesc!
1. Prelungirea detasarii se face cu acordul ambelor parti. Asadar, pentru prelungirea detasarii trebuie sa va dati si dvs acordul.

2. Puteti refuza detasarea numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.

3. In cazul prelungirii detasarii refuzul dvs nu poate fi sanctionat, deoarece legea prevede si acordul dvs la aceasta prelungire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, codul muncii prevede ca salariatul sa fie de acord ... Gabitaaa Gabitaaa Buna ziua, codul muncii prevede ca salariatul sa fie de acord cu detasarea? (vezi toată discuția)
Refuz detasare ginnyy ginnyy Poti inceta disciplinar CIM salariat pt refuz detasare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Decont de transport georgesman georgesman Buna ziua ! In cazul unei deplasari de serviciu sau detasare ? beneficiez de decont transport? Din localitatea Popesti Leordeni in localitatea Otopeni (vezi toată discuția)