avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Activitate Marin91

Activitate Marin91

Mulțumesc de răspuns și ajutor, e bine de știut că pot da in judecata vânzătorul.

Ioana Stoica a scris:

Conform art. 1021 C. civ. rezulta ca partea in privinta careia angajamentul nu s-a executat are alegerea sau sa sileasca pe cealalta parte a executa conventia, cand este posibil, sau sa-i ceara desfiintarea, cu daune-interese, rezolutiunea putand fi pronuntata numai de judecator, care poate acorda, dupa circumstante, partii actionate un termen pentru indeplinirea obligatiei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în condițiile în care, prin acțiunea introductivă, reclamantul nu a solicitat și constatarea intervenirii pactului comisoriu expres stipulat de părţile contractante cu consecința repunerii părților în situația anterioară sau rezoluțiunea judiciară a convenției, este lipsit de fundament juridic demersul său judiciar de a solicita doar restituirea avansului achitat în temeiul antecontractului de vânzare-cumpărare şi dobânda legală aferentă, întrucât numai în caz de desfiinţare a convenţiei se poate dispune obligarea părţii în privinţa căreia angajamentul nu s-a executat la daune-interese. (Decizia civilă nr. 3261 din 24 octombrie 2014 pronunţată în recurs de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie având ca obiect restituire avans)

Salut, am cumpărat recent o casa mai la tara cu curte și ceva teren in rate cu avans totul la notar , proprietarul avea doar contractul casei și numai 250 mp teren,pe acel teren mai era încă 1250 mp de la primărie care nu avea nici un act precum acel teren este al lui, in timpul ratelor la final de contract domul a făcut să își treacă pământul pe nume dar a primit un alt Nr de CF care nu coincide cu cel al casei , și acum eu am platit pentru 1500mp și m-am ales cu 250 mp fincă CF terenului nu era trecut în actul făcut la notar , fincă acel CF cu restul 1250 nu exista , și acum proprietarul cere alți bani sa pot folosi și restul de 1250, ce pot face , rog ajutor.
Salut , am cumparat recent o casa mai la tara in rate la notar cu avans si cu promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare, am terminat de achitat toate ratele si m-am trezit ca terenul respectiv avea 2 cf , dar in promisiune era specificat doar 1 nu se stia de celalant , si acum sa realizez ca eu am cumparat casa si numai un sfert din terenul respectiv, desi notarul a spus ca totul este ok, acum proprietarul mai cere alti bani pe restul de teren pe care eu am crezut ca era socotit in pretul final al casei . Vanzatorul la sfarsitul ratelor cand a fost nevoit sa scoata cf sa trezit cu 2 , si eu cu paguba , ceva sfaturi . multumesc