avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate VandreiAndrei

Activitate VandreiAndrei

Buna ziua!

De curand am achizitionat un apartament ce prevede si o cota indiviza 1/18 din drumul de servitute (destinat parcarii insa neinregistrat)
In complexul in cauza exista 18 proprietari din care 1o proprietari de vile si 8 proprietari de apartamente (o scara cu 3E +P si 10 vile)
In prezent sunt in conflict cu acestia (atat eu cat si vecinii din bloc) intrucat proprietarii doresc sa ridice un gard despartitor de acces intre bloc si prima vila (acestea sunt unite, perete comun).
Am fost amenintati constant cu urmatoarea afirmatie (voi mentiona si informatiile pe care le cunosc, insa nu sunt sigur de corectitudinea acestora
- Inregistrarea unei asociatii de proprietari de catre cei 10 proprietari de vile pentru a ridica acest gard "legal"
(Din diverse surse am inteles, ca o asociatie nu poate lua decizii asupra unei proprietati comune decat in masura in care este vorba de mentenanta acestuia sau modernizarea acestuia insa nu si de ingradirea acestuia si implicit refuzul asupra dreptului de proprietate a celorlalti 8 proprietari)
Daca este cu putinta as dori o afirmare sau o negare a informatiilor prezentate mai sus, intrucat doresc sa stiu daca este nevoie sau nu sa apelez in instanta in cauza construirii acestui gard)
P.S: Scopul acestui gard este strict de a nu ne permite accesul pe spatiul in cauza, confirmat verbal de unul dintre proprietari, accesul catre vilele acestora fiind de altfel prin fata blocului nostru.

Va multumesc!
Bună ziua!

Am doua nelămuriri în privința schimbării programului de munca stabilit prin contract și trecut în condica de prezenta.
1. Modificarea programului:
De la un program uzual luni-vineri 09:00-18:00 la un program de lucru în ture: 09:00-18:00/10:00-19:00/12:00-19:00 necesita un acord sau act adițional contractului individual de munca?
Dacă răspunsul este, Da, angajatul sau angajatorul se afla în postura de a fi sancționați de organele abilitate (ex: ITM)?
2. Modificarea zilelor de program.
De la programul uzual luni vineri la:
- O saptamana: 4 zile lucrătoare(8h/zi+pauza) și ziua de sâmbătă (4h/zi+pauza)
- a doua saptamana: 4 zile lucratoare(8h/zi) și a 5-a zi lucratoare(12h/zi)
Astfel încât odată la 2 săptămâni orele suplimentare din a 5-a zi lucrătoare adunate cu orele de sâmbătă din a doua săptămâna echivalează totalul unei zile de lucru în regim de zi lucrătoare? De asemenea nu exista un acord/ act adițional adus contractului și toate aceste sâmbete și ore lucrate în extra în turul 2 nu apar în condica de prezenta.

Multumesc