avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ingradire spatiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ingradire spatiu comun

Buna ziua!

De curand am achizitionat un apartament ce prevede si o cota indiviza 1/18 din drumul de servitute (destinat parcarii insa neinregistrat)
In complexul in cauza exista 18 proprietari din care 1o proprietari de vile si 8 proprietari de apartamente (o scara cu 3E +P si 10 vile)
In prezent sunt in conflict cu acestia (atat eu cat si vecinii din bloc) intrucat proprietarii doresc sa ridice un gard despartitor de acces intre bloc si prima vila (acestea sunt unite, perete comun).
Am fost amenintati constant cu urmatoarea afirmatie (voi mentiona si informatiile pe care le cunosc, insa nu sunt sigur de corectitudinea acestora
- Inregistrarea unei asociatii de proprietari de catre cei 10 proprietari de vile pentru a ridica acest gard "legal"
(Din diverse surse am inteles, ca o asociatie nu poate lua decizii asupra unei proprietati comune decat in masura in care este vorba de mentenanta acestuia sau modernizarea acestuia insa nu si de ingradirea acestuia si implicit refuzul asupra dreptului de proprietate a celorlalti 8 proprietari)
Daca este cu putinta as dori o afirmare sau o negare a informatiilor prezentate mai sus, intrucat doresc sa stiu daca este nevoie sau nu sa apelez in instanta in cauza construirii acestui gard)
P.S: Scopul acestui gard este strict de a nu ne permite accesul pe spatiul in cauza, confirmat verbal de unul dintre proprietari, accesul catre vilele acestora fiind de altfel prin fata blocului nostru.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, ... ..sorin, ..sorin, Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, am parcare privata, blocul e îngrădit cu gard și cu poarta, acum vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Parcat la gardul proprietatii papusa1408 papusa1408 Va rog sa ma ajutati cu informatii legate de dreptul pe care il am asupra spatiului din dreptul gardului proprietatii mele. Locuiesc la curte, iar de la o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, solicit informații la următoarele probleme: un bloc ... Maria2934 Maria2934 Buna ziua, Solicit informații la următoarele probleme: Un bloc nou format din 2 scări cu parcare subterana și parcare supraterana. Accesul in imobil se ... (vezi toată discuția)