avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Activitate lezeu

Activitate lezeu

Răspuns la discuția mostenire
singurul urmas al decedatului este o nepoata, fiica fratelui. aceeasi situatie este valabila si pt. sotul supravietuitor: tot o nepoata.
Răspuns la discuția mostenire
dar este posibil ca rudele defunctului sa atace in instanta succesiunea?
Discuție mostenire
am o problema si as vrea putin ajutor: doi soti cumpara un imobil in timpul casatoriei. ulterior cumpararii, fac un act din care reiese ca , in caz de deces al unui, sotul supravietuitor mosteneste intregul imobil. mentionez ca cei doi nu au copii. unul dintre ei moare si sotul supravietuitor il mosteneste. pana aici totul clar. problema mea este, in caz de deces al celui de-al doilea, cine sunt mostenitorii? rudele amandurora sau doar al ultimului in viata?
Răspuns la discuția cerere in revendicare
ei recunosc ca eu sunt proprietara, doar ca vor sa mai astept pana au posibilitatea sa "taie porcul si sa adune produsele din sera". M-am gandit ca ar fi exagerata actiunea penala, dar nu mai stiu ce sa fac.
Idea este ca au stiut situatia, deci nu ar fi trebuit sa construiasca, nu?
in urma cu cativa ani (15- 20) am dat o portiune dintr-un teren pe care il detin unor vecini sa il foloseasca deoarece eu nu am avut la ce sa il folosesc. Conditia a fost sa mi-l redea atunci cand voi avea nevoie de el. Acest moment a aparut. I-am anuntat si cativa dintre ei s-au conformat. Problema este ca 2 nu vor sa renunte, deoarece au constriut sera , respectiv cocina acolo. Ce pot sa fac? Este in regula cererea de revendicare? Pot sa ii dau si in penal? Sau ar fi prea fortat. Specific ca nu exista un act care sa ateste intelegerea dintre noi, aceasta a fost facuta verbal.
Multumesc.
Răspuns la discuția executarea bilet la ordin
am gresit in modul de exprimare: instanta din arad mi-a cerut cererea de executare, dar locul platii este oradea
chiar daca biletul la ordin este investit cu titlu obligatoriu, am facut o cerere de somatie de plata. cererea a fost admisa in instanta, unde mi s-a cerut sa fac o somatiune de investire cu formula obligatorie a biletului. problema este ca am depus prima cerere la judecatoria arad, iar cea de executare trbuie depusa la oradea. ce sa fac?