La finalul lunii martie am avut un accident auto. Eram la volan, pe locul din dreapta era sotul meu. Ne am certat, m a lovit peste fata si am intrat cu masina in gardul unei institutii publice (ptr care pagubele materiale au fost minime). Nu au fost victime, nu a fost nevoie de ingrijiri medicale. Pe moment sotul m a convins ca daca declar ca m a lovit mi se poate face dosar penal pentru ca se considera ca am vrut sa I fac rau si intru in puscarie. Astfel ca amandoi am spus doar ca am avut o discutie mai aprinsa si am pierdut controlul volanului. Pot reveni asupra declaratiei de la politie? Daca da, cu ce consecinte pentru mine si pentru el?
Buna ziua, acum ceva vreme am fost excrocata de o suma de bani prin intermediul unei retele de socializare (Skype). Stiu ca nu mai am sanse sa recuperez banii, insa creau sa depun o plangere penala. Catre ce institutie trebuie sa o directionez? Multumesc.
Buna ziua. Sunt casatorita si am doi copii minori, ambii sub 10 ani. Din 2013 mariajul s a deteriorat grav, am fost umilita, exploatata, abuzata verbal, emotional, sexual. Financiar eu am intretinut facmilia intotdeauna. Fata de copii a inceput de asemenea sa aiba comportament violent verbal si fizic (mai ales fata de cel mare). In plus, este adept al conceptiilorortodoxe stricte (daca copilul mai amre nu poate rezista de foame pana la impartasanie ii spune ca e communist, l a programat la spovedanie etc) legionare si incearca sa le induca si copiilor aceste principii (copilul mare este invata sa se inchine la troita lui C.Z. Codreanu) Am luat decizia sa divortez, insa mi este foarte frica de el. M a amenintat ca ma reclama ptr parasire de domiciliu si rapier copii, ca imi ia custodia lor etc. Cand este mai bine sa ma mut cu copiii, inaite sau dupa ce depun actele de divort? Pot fi reclamata la politie ptr parasire domiciliu? Ce fac daca vine la scoala si ia copiii si nu I mai adduce la mine? Ce ar trebui sa anunt scoala astfel incat copiii sa I duc si sa I aduc doar eu, pana la stabilirea programului de vizite?