avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si parasire domiciliu conjugal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si parasire domiciliu conjugal

Buna ziua. Sunt casatorita si am doi copii minori, ambii sub 10 ani. Din 2013 mariajul s a deteriorat grav, am fost umilita, exploatata, abuzata verbal, emotional, sexual. Financiar eu am intretinut facmilia intotdeauna. Fata de copii a inceput de asemenea sa aiba comportament violent verbal si fizic (mai ales fata de cel mare). In plus, este adept al conceptiilorortodoxe stricte (daca copilul mai amre nu poate rezista de foame pana la impartasanie ii spune ca e communist, l a programat la spovedanie etc) legionare si incearca sa le induca si copiilor aceste principii (copilul mare este invata sa se inchine la troita lui C.Z. Codreanu) Am luat decizia sa divortez, insa mi este foarte frica de el. M a amenintat ca ma reclama ptr parasire de domiciliu si rapier copii, ca imi ia custodia lor etc. Cand este mai bine sa ma mut cu copiii, inaite sau dupa ce depun actele de divort? Pot fi reclamata la politie ptr parasire domiciliu? Ce fac daca vine la scoala si ia copiii si nu I mai adduce la mine? Ce ar trebui sa anunt scoala astfel incat copiii sa I duc si sa I aduc doar eu, pana la stabilirea programului de vizite?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:19, 19 Martie 2019
Puteti deschide procesul si a doua zi sa plecati.
Mergeți mai întâi la avocat ca sa va corelati deoarece până va redactează acțiunea de divorț și până o depune poate dura câteva zile.La unii avocați poate dura si o lună sau două si sa ajungeți sa aveti termen de judecată in septembrie sau chiar în ianuarie 2020.Incercati sa căutați avocat care sa aiba timp si sa nu va duceți cu divorțul prea mult in timp.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot pleca cu doi copii minori înaintea pronunțării divorțului Petri Petrișor Petri Petrișor Bună ziua, In ultimii 3 ani nu mă mai înțeleg cu soțul de loc, avem doi copii minori și doresc să divorțez ptr că soțul este violent fizic, psihic ... (vezi toată discuția)
Divort Elizaה Elizaה Buna ziua! As avea nevoie de un sfat pentru sora mea. A hotarat sa divorteze dupa un mariaj de 10 ani, cu doi copii: unul de 9 ani, iar altul de 5 ani. ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul unuia dintre soti cathyis cathyis Buna ziua. Sunt casatorita de 10 ani,dar noi locuim impreuna de 15 ani, in urma mariajului au rezultat 2 copiii cu varste de 8 si 4 ani. Cu putin timp in urma ... (vezi toată discuția)