avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasirea domiciliului conjugal de catre sotie cu act ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasirea domiciliului conjugal de catre sotie cu act de mana semnat

Buna seara Va rog din suflet , am si eu o problema cu Sotia de 4 saptamani a plecat de acasa , a venit mama ei sora ei , si a luato de la domiciliul conjugal , eu sunt in Germanai cu un minor de 16 ani pentru integrare sociala la Scoala , mentionez ca am plecat in Germania cu acordul ambelor parti .
Sotia a parasit domiciliul conjugal , pe baza de inscris de mana , scris chiar de ia !!! ,cu martori mama ei saora ei etc , a predat casa lui sora mea mai mare , cu bunuri acte tot si sa dus .
intrebarea se pune este parasire de domiciliu gonjugal ? si daca a scris cu mana ei ca pleaca si preda tot , pot folosi acest lucru la Divort , sau partaj .
va multumesc .
Părăsirea domiciliului conjugal nu e infracţiune.
Procesul Verbal de predare-primire este util ca să nu fie acuzată doamna că a sustras din bunurile comune.
Partajul nu are legătură cu acel înscris.
multumesc pentru raspuns as vrea sa mentionez ca sotia nu vrea sa bage divort , nici la notar si nici la judecatorie iar eu sincer nu stiu cum sa fac in acest moment am incercat sa vorbesc cu ia dar nu se poate , as vrea sa inaintez eu divortul sa imi fac Ordine in Viata .
Buna seara,
Parasirea domiciliului conjugal NU A FOST SI NU ESTE o infractiune sau o contraventie si, daca nu este insotita de niste probe, nu este nici motiv de vina pentru cel ce a parasit domiciliul conjugal.
Daca doriti sa divortati, o puteti face fara probleme printr-una din cele trei modalitati prevazute de lege.
Procesul verbal este o dovada ca nu a luat bunuiri din domiciliu si deci se pune problema patrajului asta ne dand dreptul vreunuia din soti la o cota mai mare.
Problema care se pune e faptul ca ia a plecat fara motiv ? iar eu sunt cu minorul de 16 ani la scoala in germania , iar daca ia a plecat fara un motiv nu se chiama abandon de familie ? sau parasire de Domiciliu conjugal ?
Buna seara,
Nu exista o asemenea prevedere legala nici in DREPTUL CIVIL si nici in DREPTUL PENAL.
Puteti sa ii puneti ce nume doriti.

Alte discuții în legătură

Abandon de familie sau parasire de domiciliu? ariana03 ariana03 Buna ziua, Acum 2 saptamani, in urma unor discutii cu sotia, aceasta din urma a luat copilul minor si a plecat de acasa. As dori sa stiu ce pot face in ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie? vetesi vetesi As vrea sa stiu daca am ajuns in situatia ca am vrea sa parasesc familia ca nu mai suport sa se bata joc de mine din partea sotiei si a copilului care are 15 ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu eleniakk eleniakk Fratele meu, casatorit de patru ani, fara copii, in urma neintelegerilor cu sotia doreste sa se mute si ulterior, daca nu vor rezolva problema , chiar sa ... (vezi toată discuția)