avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon de familie sau parasire de domiciliu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon de familie sau parasire de domiciliu?

Buna ziua,

Acum 2 saptamani, in urma unor discutii cu sotia, aceasta din urma a luat copilul minor si a plecat de acasa. As dori sa stiu ce pot face in acest sens. Exista posibilitatea de a depune o plangere la politie pentru parasire de domiciliu?
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 20:25, 31 Ianuarie 2016
Nu, nu există infracțiunea de părăsire de domiciliu și nici abandon nu e.
Ce ati spera sa se întâmple în urma plângerii? Credeți sa v-o aduce politia cu forta acasă?
Buna ziua,
Daca acest fapt s-a intamplat si nu mai exista cale de impacare reala, atunci nu puteti decat sa introduceti actiune de divort.
Știți unde a plecat? Există acolo condiții pentru creșterea copilului?
Dacă nu mai este posibilă împăcarea atunci divorțați. Cu ocazia divorțului se va discuta în mod obligatoriu situația copilului și se vor dispune măsuri.
Nu exista infractiune in cazul parasirii domiciliului conjugal. Dupeti depune o sesizare la DGASPC daca nu aveti cunostiinta de conditiile de crestere a copilului la noul domiciliu al mamei.
Ce vreți sa obțineți de fapt?

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu? galive galive Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu informatii in urmatoarea situatie. In urma atmosferei tensionate de acasa (sot agresiv fata de mine si copil), mi-am luat ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului conjugal de catre sotie cu act de mana semnat Dan Mihai Dan Mihai Buna seara Va rog din suflet , am si eu o problema cu Sotia de 4 saptamani a plecat de acasa , a venit mama ei sora ei , si a luato de la domiciliul conjugal ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu valy56 valy56 daca parasesti domiciliul conjugal din cauza disensiunilor familiale trebuie depusa declaratie la politie pentru parasire domiciliu? (vezi toată discuția)