avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire de domiciliu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire de domiciliu?

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu informatii in urmatoarea situatie.
In urma atmosferei tensionate de acasa (sot agresiv fata de mine si copil), mi-am luat copilul de 2 ani si am plecat acasa la mama, in alt oras.
In aceasta perioada pot discutii cu sotul in legatura cu casnicia noastra, el trece si vede copilul din cand in cand... au trecut cam 2-3 saptamani de la plecarea noastra de acasa.
V-as ruga sa-mi spuneti daca exista pericolul ca sotul sa considere in mod oficial plecarea mea ca "parasire de domiciuliu" si sa am parte de surprize la divort/procesul pentru tutela?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
galive, utilizator
Cel mai recent răspuns: bubucrina , utilizator 08:02, 4 August 2010
In actualul cod penal infractiunea de parasire de domiciliu nu mai exista.Ea a fost dezincriminata.
Va faceti probleme inutile din acest motiv.Poate aceasta separare, va ajuta relatiei conjugale si "poate" sotul dvs. va incerca sa se schimbe...
"Parasirea de domiciliu" intr-un proces privind incredintarea unui minor nu are o relevanta negativa, mai ales daca, s-a facut si in interesul superior al minorului (spuneati ca sotul este/a fost agresiv si cu minorul).Important este insa, sa puteti dovedi acest fapt, in fata instantei.
nu exista acel pericol. va sugerez sa incercati sa va impacati si sa nu va grabiti sa introduceti cererea de divort.
prin aceeasi situatie am trecut si eu dar stati linistita ca nu mai e ca pe timpuri cu parasirea de domiciliu .sfatul meu "daca sotul va dovedeste ca s-a schimbat intoarceti-va acasa " eu am avut probleme mari dar sotul meu mi-a dovedit ca ma iubeste .nu putem trai unul fara celalalt .ai grija de tine si de copil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe motivul pararsire de domiciliu, se poate face recurs? lucianlucian lucianlucian Buna ziua Sotia a parasit domiciliul cu bebele iar eu am asteptat-o acasa 1 luna. Mi se pare ca isi bate joc de mine; eu voi intenta divortul, pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Cum sa ma protejez LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL Sunt casatorita, am un copil de 4 ani si vreau sa divortez. Am unde locui, financiar stau bine......sotul este un om violent si imi este frica pt copil si pt ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu sweet_30 sweet_30 Am 30 de ani,sunt casatorita de 5 ani si am un baietel de 2 ani.Vreau sa ma despart de sotul meu dar deocamdata nu pot sa introduc actiunea de divort.Daca plec ... (vezi toată discuția)