avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pe motivul Pararsire de domiciliu, se poate face ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pe motivul Pararsire de domiciliu, se poate face recurs?

Buna ziua
Sotia a parasit domiciliul cu bebele iar eu am asteptat-o acasa 1 luna.
Mi se pare ca isi bate joc de mine; eu voi intenta divortul, pe motiv de Parasire de domiciliu. Probabil, ea nu va fi de acord cu divortul si va face recurs sau nu se va prezenta la jud. Are dreptul sau se contrazice cu atitudinea ei de a nu veni acasa? Eu pot spune in fata jud. ca daca nu este de acord cu divortul, atunci sa se intoarca acasa? Sau ce castig de cauza am?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:41, 31 Ianuarie 2010
Da , parasirea domiciliului de catre sotie este unul dintre mtivele ce pt fi invocate ca fiind cauze de divort. Sotia poate fi sau nu de acord cu divortul, insa , daca dvs. veti dovedi plecarea ei ...mai ales daca este una nejustificata, adica nu erati violent, erati un sot bun, etc. Totodata s sotia ar putea face, ulterior introducerii cererii de divort de catre dvs., asa numita cerere reconventionala, prin care sotia isi poate expune propriile motive de divort . Evident, si ea va trebui sa isi sustina motivatiile.
Puteti sa-i cereti sa se intoarca acasa, insa numeni nu o poate obliga . Insa judecatorul va va acorda un teremen de 2 luni pentru a va gandi si a va acorda posibilitatea sa va impacati.Succes.
Eu zic sa discutati despre asta ptr ca aveti un copil foarte mic, dar daca sotia dvs a plecat , nu a plecat de fericita, mai ales cu un copil atat de mic in brate.Cand vorbim de viitorul unei familii , nu trebuie sa fie loc de ambitii, ptr ca asa cum le-am mai spus si altora, va spun si dvs :dintr-o amibitie , s-ar putea sa va treziti divortat, si sa va para rau.Daca introduceti cerere de divort si aveti suficiente motive si probe ca nu mai poate continua casnicia, instanta se va pronunta, fie ca sotia se va prezenta sau nu, fie ca va fi sau nu deacord cu divortul. Nu va grabiti!
Parasirea de domiciliu nu este un motiv in sine de divort.Sotia dvs. are dreptul sa plece din domiciuliu atata vreme cat exista motive temeinice care stau la baza unei desfaceri de casatorie.In schimb, ca parinte aveti dreptul sa stiti in ce conditii este crescut si educat minorul si in acelasi timp sa aveti legaturi personale cu minorul.
Pentru alte nelamuriri reveniti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliul dama cu flori dama cu flori ma poate ajuta cineva cum sa formulez o declaratie de parasire de domiciliul ,pt a fi depusa la politie? vreau sa fac plecarea cu buna stiinta,fara a fi data ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu? galive galive Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu informatii in urmatoarea situatie. In urma atmosferei tensionate de acasa (sot agresiv fata de mine si copil), mi-am luat ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez bladecris bladecris Buna ziua, am cateva intrebari referitoare la divort, prin postul pe acest forum as dori si alte pareri in speranta ca voi gasi o solutionare mai rapida sau ... (vezi toată discuția)