avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon de familie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon de familie?

As vrea sa stiu daca am ajuns in situatia ca am vrea sa parasesc familia ca nu mai suport sa se bata joc de mine din partea sotiei si a copilului care are 15 ani se considera abandun de familie?
Nu, daca va despartiti de comun acord. Insa sotia are tot dreptul sa deschida actiune de incredintare a copilului si sa va oblige la plata pensiei de intretinere.
dar daca nu vrea sa se despata de mine?
Pai daca vreti, va despartiti dv de sotie sau introduceti actiune de divort.,
Si gata.Punct si de la capat.
Vrea sau no vrea sotia nu este considerat abandon de familia. Adica abandon dpv "legal" ca delict positiv. Dar lasa ma se iti spui, desi nu suntem intr-un forum decat juridic, ca asta nu inseamna si la nivel social si moral (a nivelul constientiei), ce poate sa se consider asa, abandon, si asta o judeca alti judecatorii. Unul dintre ele, poate ca cel mai important, si mai dur, esti tu. Ai mila de tine, ai grija de tine. Ai incercat cu psihologi, de multe ori, sunt stare sufleteste nelinistiti din cauza psiquei nu ceilalti? O seara minunata!.
Abandon de familie inseamna neplata pensiei de intretinere timp de trei luni. Cata vreme n-o aveti stabilita, nu se pune problema existentei abandonului.

Alte discuții în legătură

Abandon?! corinuta corinuta As vrea sa va ]ntreb daca este considereat abandon situatia mamei care pleaca de acasa cu 2 copii minori, din cauza conflictelor de acsa cu sotul, ea poate fi ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie pysykmady pysykmady As putea sa fac o plangere de abandon de familie,in plus el este cercetat de politie sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere de arme neletale,Deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ionescu229 Ionescu229 Bună ziua. Părinții mei sunt despărțiti și eu locuiesc cu mama mea. Tatăl meu plătește pensie alimentară care revine in contul bancar ... (vezi toată discuția)