avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abandon de familie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abandon de familie?

As vrea sa stiu daca am ajuns in situatia ca am vrea sa parasesc familia ca nu mai suport sa se bata joc de mine din partea sotiei si a copilului care are 15 ani se considera abandun de familie?
2 luni nu 3 luni -art 305 al. 1 lit c) c.pen.
Art. 305. - Abandonul de familie
c) neplata cu rea-credintã, timp de 2 luni, a pensiei de întretinere stabilitã pe cale judecãtoreascã, se pedepseste, în cazurile prevãzute la lit. a) si b) cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendã, iar în cazul prevãzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendã
vetesi a scris:

As vrea sa stiu daca am ajuns in situatia ca am vrea sa parasesc familia ca nu mai suport sa se bata joc de mine din partea sotiei si a copilului care are 15 ani se considera abandun de familie?

Buna seara,
Avatarul dvs,arata un om care sufera in viata de zi cu zi.
Asa cum domnii avocati v-au sfatuit,si eu cred ca trebuie sa va cistigati linistea sufleteasca.Copilul este destul de mare,asa ca nu trebuie sa va faceti atitea griji.
Platiti pensia alimentara atit cit va spune legea,dar va cistigati linistea si demnitatea de om
O seara buna va doresc.:luck:
Daca plecati, va poate face plangere la politia de sector pentru parasirea domiciliului conjugal.
Aveti posibilitatea de a introduce actiune de divort sau de a va convinge sotia sa divortati in mod civilizat, prin consimtamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon?! corinuta corinuta As vrea sa va ]ntreb daca este considereat abandon situatia mamei care pleaca de acasa cu 2 copii minori, din cauza conflictelor de acsa cu sotul, ea poate fi ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie pysykmady pysykmady As putea sa fac o plangere de abandon de familie,in plus el este cercetat de politie sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere de arme neletale,Deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ionescu229 Ionescu229 Bună ziua. Părinții mei sunt despărțiti și eu locuiesc cu mama mea. Tatăl meu plătește pensie alimentară care revine in contul bancar ... (vezi toată discuția)